IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Харвард очаква 1,2 млрд. долара по-малко приходи заради пандемията

Най-богатият университет в света е изправен пред нови предизвикателства

20:11 | 05.05.20 г. 5
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Харвардският университет, най-богатият американски колеж, прогнозира спад на приходите си с близо 1,2 млрд. долара в рамките на две академични години, показвайки как икономическите ефекти от пандемията на коронавируса засягат и образователните институции, пише Bloomberg.

Харвард се сблъсква с очакван спад от 415 млн. долара на приходите за годината, която завършва на 30 юни, и с допълнителни 750 млн. долара по-малко спрямо бюджетните очаквания за учебната година, която започва на 1 юли, обяви изпълнителният вицепрезидент Кейти Лап в официално изявление.

Колежите в Съединените щати вече са изправени пред загуба на приходи, включително заради намаляване на даренията и заради отменените летни програми.

Но по-големи проблеми ще засегнат висшите училища в предстоящите месеци, когато вероятно ще има по-малко студенти, които ще се явят за новата академична година. Ако класовете се провеждат онлайн, университетите ще загубят пари от празните общежития.

„Университетът е изправен пред значителни финансови предизвикателства, които ще изискват трудни решения в следващите месеци“, коментира Лап. „Ясно е, че ще са необходими допълнителни мерки за съкращения на разходи в предстоящите месеци, включително има възможност за пускане на служители в отпуск и съкращения на хора от нашата работна сила“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:55 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 0 rate down comment 1
khao
преди 3 години
поне сам си измисли обиди, недей да крадеш ! :):) Колко да съм смешен, като пенсиониран военне мислещ се за някой или дъм по тъжен ? :):)Ако искаш да чуеш празнота в думите, просто прочети един от твоите коментари на глас :):) но, просто не мога да понасям неуки и нахални хора като теб и тоя над теб ! ... един дол *** сте!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 1 rate down comment 2
ing5rov
преди 3 години
Кухаото не е лошо момче , но му липсват първите 7 години .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 3
Valentin13
преди 3 години
колко си смешен да знаеш. навличаш се на всеки материал да се чуе че те има, че не си корононавирал. и пак празнота лъха от думите те. празна, празно глава празнота. не казвам, че си форумния ид иот, защото това е обидно и унизително, но ти се опитваш да си такъв.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 2
khao
преди 3 години
хахахаха, отдавна не бях срещал толкова неук член на форума и изобщо човек дето незнае на коя планета се намира :):) Имаш ли си идея децата на кои хора учат там ? И тези хора колко далеч от "либералните стратегии" (квото и да значи тоя атакиски термин) са ? При може би 250 000 долара средно на семестър такса са се събрали само хора на помощи желаещи света да е равен..... че да не може да си избият студентските харчове! :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 4
Valentin13
преди 3 години
ето това е вече добра новина и оптимистична нотка в тъмните облаци на ежедневието! котилото на бездарната либерална стратегия има тежък финансов дефицит. това означава по-малко отровни идеологии, по-малко отровени учени, по-малко отровен свят. ето това наричам "зелена енергия", енергия която унищожава черната харвардска енергия.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още