IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ford вижда светлина в тунела в Китай през април

Съвместните му предприятия Changan Ford и Jiangling отчитат ръст на продажбите през изминалия месец съответно с 38,3% и 7,8 на сто

09:58 | 07.05.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Andrey Rudakov/Bloomberg</em></p>

Снимка: Andrey Rudakov/Bloomberg

Двете китайски съвместни предприятия, в които американският автомобилен концерн Ford Motor има участие, отчитат годишен ръст на продажбите през април, съобщава Ройтерс. Това показва, че най-големият автомобилен пазар в света е започнал да се възстановява от щетите, които му нанесе по-рано тази година пандемията от коронавирус.

Основното съвместно предприятие на Ford с Chongqing Changan Automobile Co Ltd е продало 20 465 автомобила през април, което е с 38,3% повече спрямо същия период година по-рано, споделят от Changan. 

Предприятието Jiangling Motors Corp Ltd (JMC), в което Ford също притежава дял, заяви, че през април е продало 28 028 автомобила, което е годишен ръст от 7,8%. JMC продава спортни и лекотоварни автомобили с марка Ford, както и търговски превозни средства с марка JMC.

Продажбите на Ford в Китай се свиха с 34,9% до 88 770 автомобила в периода януари-март. През това време правителството наложи ограничения на движението, за да забави разпространението на коронавируса, който отне живота на над 4 000 души в страната.

Общите продажби на автомобили в Китай за първото тримесечие отчетоха спад от 42%.

Двете китайски предприятия на General Motors Co, американският конкурент на Ford, също отчитат двуцифрен ръст на продажбите през април, след като много от ограниченията на правителството за движение бяха облекчени. В сряда (6 май) GM обяви тримесечна печалба от 300 млн. долара, което превърна компанията в единствения от големите три автомобилни производителя в САЩ, който излиза на печалба за този период.

В същото време Ford Motor и Fiat Chrysler отчетоха загуба за първото тримесечие. На 18 март ръководствата на тези компании се споразумяха временно да затворят всичките си заводи в САЩ заради разпространението на новия коронавирус. Мярката засегна около 150 000 души, заети в тези предприятия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:36 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още