IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

PayPal очаква силно второ тримесечие заради скока на онлайн разходите

Компанията обяви над 87% понижение на печалбата за първото тримесечие

10:21 | 07.05.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Gabby Jones/Bloomberg</em></p>

Снимка: Gabby Jones/Bloomberg

PayPal Holdings обяви, че очаква силно възстановяване на обема на разплащанията през второто тримесечие, докато социалното дистанциране кара повече хора да пазаруват онлайн, въпреки че блокадите започват да се вдигат постепенно. Новината изпрати цената на акциите на компанията с 8% нагоре по време на следборсовата търговия в Съединените щати, предава Ройтерс.

Онлайн търговците на дребно наблюдават скок на търсенето, което насърчава дигиталните разплащания. PayPal сега обяви, че е добавила 7,4 млн. нетни нови клиенти през април.

„Нашите продукти и услуги никога не са били по-нужни и адекватни“, коментира главният изпълнителен директор Даниел Шулман пред анализатори.

През отчетеното тримесечие печалбата на PayPal се е свила с 87,4%, тъй като увеличи резервите за кредитни загуби, но все пак надмина пазарните очаквания.

„През март влошаващата се заради Covid-19 среда допълнително засегна бизнеса на PayPal, повлиявайки негативно както обемите, така и генерираните приходи от вертикалите на пътуванията и събитията, включително засегна кредитната печалба“, обяви компанията.

PayPal е обработила разплащания в размер на 191 млрд. долара през първото тримесечие, което е с 18% повече спрямо година по-рано. Но компанията не успя да изпълни прогнозата на анализаторите за 194,23 млрд. долара.

Нетната печалба се е свила до 84 млн. долара, или 7 цента на акция, за тримесечието до 31 март. За сравнение година по-рано сумата беше 667 млн. долара, или 56 цента на акция.

Като се изключат еднократните елементи, компанията е спечелила по 83 цента на акция. Анализаторите очакваха печалба от 75 цента на акция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:07 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още