Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Китай сам си е виновен, че губи Европа

Като опитва да се възползва от коронавируса чрез изумително проста пропагандна кампания, Пекин показа своя цинизъм

   1| 2    
1
 
4
 
15
khao до: korn
преди 2 седмици
Няма профилна снимка
опитай се да помислиш малко по дълбоко в думите на колегата, много прав е... и ако искаш не брой илономическия ефект само това че 2млн в детеродна възраст напуснаха... сега даже нема кой да обучиш вече.
точно краткосрочните печалби им изядоха главата, но за това вина има и бизнеса, повечето глууупави директиви са след техен лобизъм.
2
 
8
 
14
преди 3 седмици
Няма профилна снимка
Какво си мислите за Китай, че е свободна страна????? В Китай може свободно да пътувате само до определени дестинации. А туристите само на определените за това места.
4
 
8
 
13
Стоян Петров до: serafima
преди 3 седмици
Няма профилна снимка
Кое е великото на Китай? БВП е почти като българския. Преди малко повече от месец в Инвестор-а имаше статия от рода "Китай ще остарее преди да забогатее". И това вече се случва.
4
 
7
 
12
Achtung до: korn
преди 3 седмици
Няма профилна снимка
Не бе запада добре направи, че вместо на нас(източна Европа) ги даде на Китай, винаги е било умно сам да си създаваш конкуренти за пазара и да не инвестира в съюзниците си. И статията не е за това, че България реве, а за това, че същия този запад, който създаде Китай, сега реве.
8
 
5
 
11
korn до: Achtung
преди 3 седмици
Няма профилна снимка
А защо избягаха на Запад? Кой е виновен че фалира СССР и България, Запада ли? Кво ти е виновен Запада, че е дал хляб на много закъсали българи? Искаш да ми кажеш че Запада е трябвало да ни даде парите си щото ние така сме решили?
4
 
6
 
10
преди 3 седмици
Европа боледува от липса на лидери. В един изключително конкурентен свят, тя трябва да може да остоява всичко сама. Европейския съюз трябва да служи на хората в този съюз, да служи мъдро така че хората да се чувстват обединени от тази мъдрост
5
 
6
 
9
korn до: serafima
преди 3 седмици
Няма профилна снимка
А твойте аргументи какви са не разбрах? С нащи пари трябва да храним китайците и руснаците, аз щото пари от тези държави не виждам да идват в България.
2
 
11
 
8
Achtung до: korn
преди 3 седмици
Няма профилна снимка
Да де не е врат, а е шия. Само като сметнеш колко струва на нашата държава да създаде един лекар или инженер и колко от тях избягаха на запад, ще видиш, че еврофондовете не могат да излязат на плюс в сегашния си обем.
5
 
8
 
7
serafima до: korn
преди 3 седмици
Няма профилна снимка
И обратното е валидно - Европа (ЕС) сам си е виновен, че навря в икономиката си толкова дълбоко Китай, особено Германия беше активна. Има ли пазарно мислеща държава да не се възползва от това. А и такава която се бори за засилване на влиянието си в света.
Сега някои назначени друсофоби (примитивна пропаганда) се опитват да злорадстват. И понеже нямат аргументи, минават в определени подигравки към Путин. Щом ви утешава, давайте. Няма поводи за това. КИТАЙ е могъщ и ПАК първи ще се изправи. Трябва да си вън от света, за да не виждаш това.
14
 
4
 
6
korn до: Achtung
преди 3 седмици
Няма профилна снимка
Точно обратното. Западна Европа подаде ръка на фалиралата Източна Европа. Нямаше как да се налеят много пари защото после изтичаха към Русия която се беше впила като кърлеж и смучеше квото може( тя и сега е впита в България най вече). САЩ наливат пари в Западна Европа, но западноеевропеец да се клани на Русия няма как да стане. Второ-не са привлекли кадри, източноевропейците бягаха да работят на Запад, щото ямаше пари и работа.С тези пари се издържаха семейства и сеградеше инфраструктура и бъдеще. Никой източноевропеец не бягаше към Русия или Китай, и една стотинка не идваше от там за българина, но милиарди продължаваха да изтичат за газ от Русия на високи цени(и сега изтичат, но нищо не се връща насам от руския кърлеж). И последно ЕС няма да бъде пометен,а на китайците ще им бъде напомнено как ръфаха ориз и прилепи и кой ги направи хора(не ги направи Русия велики, Запада пак им подаде ръка). Дзинпин да си прави сметката, да не стане като със стратега от Кремъл, който сега стои тихо в ъгъла и се чуди кво стана.