IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цените на горивата може да продължат да вървят надолу

Надценките на веригите бензиностанции си имат своите обяснения – много персонал, големи разходи за доставки, твърди Симо Симов от АБТПВПГ

14:47 | 08.05.20 г. 1
<p>
	<em font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Цените на горивата у нас ще продължат да вървят надолу, тъй като няма индикации цените на петрола на международните пазари да се променят скоро. В най-лошия случай цените на горивата в България ще се задържат на досегашните си нива. Това прогнозира в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Симо Симов, заместник-председател на управителния съвет на Асоциация на българските търговци, производители, вносители и превозвачи на горива (АБТПВПГ).

„Монопол при горивата няма, ако имаше, цените щяха да изглеждат доста по-различно“, категоричен е той. По думите му в България няма и картел. Той обясни, че цените на горивата в България са такива, каквито може да си позволи българският пазар.

Надценките на големите вериги бензиностанции си имат своите обяснения – много персонал, големи разходи за доставки, те не могат да си позволят да слязат под тези цени“, каза още заместник-председател на браншовата организация.

Симо Симов даде за пример малките бензиностанции, които са по-гъвкави според него, защото имат собствен транспорт, поддържат по-малки складови наличности, издържат се със значително по-малко приходи, но имат и по-малки разходи.

Пазарът на горива има нужда от повече оператори“, смята Симо Симов.

Още по темата за пазара на горива в България очаквайте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria.

Всички гости на предаването „Бизнес старт“ гледайте тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:17 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 1
camaz
преди 3 години
Истината е че големите вериги слагат цени колкото не ги е срам.Явно вирусната епидемия е изсмукала и малкото им останало приличие, а още и ни баламосват с какви ли не оправдания.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още