IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Facebook ще позволи на повечето служители да работят от дома до края на 2020 г.

Компанията ще започне да отваря повечето си офиси на 6 юли

15:25 | 08.05.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: <span class="news-rsf-editor-byline"><span itemscope="" itemtype="http://schema.org/Person"><span itemprop="name">Alistair Barr/Bloomberg</span></span></span></p>

Снимка:

Американският технологичен концерн Facebook Inc. ще позволи на повечето си служители да продължат да работят от домовете си до края на 2020 г., заяви говорител на компанията пред CNBC.

Очаква се изпълнителният директор Марк Зукърбърг да обяви официално, че социалната мрежа ще позволи на всички свои служители, които могат да вършат работата си от разстояние, да продължат да го правят.

Компанията ще започне да отваря повечето си офиси на 6 юли, посочи говорителят, допълвайки, че социалната медия все още не е определила кои точно нейни служители ще бъдат помолени да се върнат на работа в офисите ѝ.

Зукърбърг обяви през април, че тъй като повечето служители във Facebook могат да вършат работата си дистанционно, компанията „чувства отговорност да позволи на хората, които нямат тази гъвкавост, първо да имат достъп до споделените публични ресурси“. Той добави, че компанията няма да провежда събирания на повече от 50 души поне до юли 2021 година.

Компанията беше сред първите технологични фирми, които поискаха от своите служители да започнат работа от дистанция. Оттогава компанията положи доста усилия, за да подкрепи служителите си в отговор на пандемията от коронавирус. Facebook предостави на своите служители бонуси от под 1000 долара за нуждите им от работа вкъщи и за отглеждане на техните деца. Тя също така им предостави от нейните устройства за видеообаждане Portal.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:52 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още