Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Ще тръгне ли Китай по пътя на военното противопоставяне?

Историята е пълна с примери за надигащи се сили, които стават по-агресивни след загубата на способност да постигнат господство

   1| 2    
1
 
2
 
14
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Много пъти съм се чудил, как може да си русофил, така де, фен на алкохолизирана, бедна и кална държава, пълна със злоба и агресия и която избива дори собствените си хора?!

После същите русофили станаха китайцофили, а как е възможно това, при положение, че Китай е захапал Сибир и направо погълна разни бивши республики от централна Азия? Видно е, че Китай няма да се задоволи само със Сибир, а ще налапа и други руски територии.
И как при това положение, при тава огромно противоречие, може хем да си русофил, хем китайцофил, хем северно корейцофил??! Как?

После си отговорих, всъщност те не са русофили или други фили, а са най-обикновени лузъри, мразещи белия свят поради простата причина, че не могат да виреят при свободен пазар и демокрация.
Озлобени, нискоинтелигентни, неуки, мързеливи, завистливи...всичките са такива, просто се пишат русо - китайцо фили за благозвучие.
5
 
5
 
13
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Кое е мантра? Това, че предсказах руските нефто-газови простотии и нещастните каламбури с атомни печки? Това че видях мизерията на руските хорица далеч напред и тя дойде? Това че проумях превръщането на русия от суперсила в регионален играч, който да мери сили с Турция и реално да търпи поражения от нея в Сирия и Либия? Вярно че да предвидиш какво ще се случи в една авторитарна клептокрация не се иска много акъл, но все пак трябва да имаш желание да кажеш истината. На теб такова ти липсва.
4
 
4
 
12
0pk до: Стоян Петров
преди 2 месеца
Нещо като твойте си мантри, мм?
3
 
4
 
11
markov до: дядя Вова
преди 2 месеца
Очаквам голям пердах да ядат Краварите
3
 
6
 
10
преди 2 месеца
"Настоящият обрат в поведението на Китай предполага, че Вашингтон трябва да следват генерална стратегия, съсредоточена върху морската и въздушна мощ, съюзите и разширената търговия"

Да се чете: да се впегнат всички джипсита, житани, де.били и откровенни майцепродавци както винаги да се юрнат в колация да се бият за
интересите на почтенната американска публика.

Китай не е Виетнам. Никак даже! Затова всички житани и джипсита:
Attack !!!
8
 
4
 
9
Имхотеп до: ing5rov
преди 2 месеца
Троле, нали щяхте плчом к плечу да дадете отпор и да победите? Още се надявайте.
Жълтите обаче не ги интересува кво мислят ватките. Гледат на тях като на храна.
4
 
6
 
8
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Статията е доста точна бих казал. Точно западните страни направиха Китай сила. В момента Китай е силно зависима от международни капитали, освен това имат огромен дълг. Тайван скоро ще се превърне в ключова точка в това напрежение.
8
 
5
 
7
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Да бе да, но ако повтаряш непрекъснато "Картаген трябва да бъде разрушен", току виж че се случи.
6
 
5
 
6
преди 2 месеца
В статията не се споменава за Русия ... ама как да го разбере чипираната пиндосволоч ...
11
 
6
 
5
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Да му мисли русия. Казаците са награбили 2 000 000 кв километра китайска земя. Нали сте наясно че китайците ще си я поискат обратно, така както това правят японците с Курилите. Ситуацията ми прилича на тази преди Втората Световна Война, когато Германия и русия си делиха Европа, а след това......