IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Въпреки извънредното положение: След Великден имотният пазар почти се нормализира

Две седмици след началото на ограниченията интересът към недвижимите имоти се завърна, посочи Ангел Панайотов, управител на агенция за имоти "Комфорт Брокърс"

14:36 | 11.06.20 г. 17
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;&quot;Комфорт Брокърс&quot;</em></p>

Снимка: "Комфорт Брокърс"

След въвеждането на извънредното положение пазарът на недвижими имоти у нас замръзна. Спря търсенето, предлагането и активността. Всички осъзнахме в един ден, че здравето трябва да стои на първо място за всички. Това каза Ангел Панайотов, управител на агенция за имоти "Комфорт Брокърс", в интервю за кореспондента Мария Кордон, излъчено в предаването "ИмоТиТе" на Bloomberg TV Bulgaria.

"Интересът на клиентите към имотите не приключи, но те поискаха да отложат своето решение. Досега не сме имали досег до такъв тип изпитание и затова повечето хора не знаеха как да реагират", посочи експертът.

Той коментира, че две седмици след въвеждането на извънредното положение ситуацията се промени вероятно заради успокоението, че вече се знаеше какви мерки точно да се спазват.

"Това доведе отново до интерес към недвижимите имоти. Хора, които бяха започнали своето търсене, решиха да го довършат и не се уплашиха от пандемията, спазвайки противоепидемичните мерки. След Великден нещата почти се нормализираха, активността стана добра и търсенето започна да среща предлагане", обясни Ангел Панайотов и обясни, че новото строителство е довело до създаването на нови малки квартали във Варна. - Това успя да регулира цените."

Управителят на агенция за имоти обясни, че в София това обаче не се случило точно по този начин. „Ето защо ръстът на цените там е доста по-висок. Поради това крайната цена за апартамент с една и съща квадратура във Варна и София може да бъде много различна", коментира Ангел Панайотов.

Той отбеляза, че предприемачите във Варна са успели по естествен начин да наложат едно пазарно регулиране на цените.

"Те успяха да достигнат до по-евтина земя, където да построят определена сграда в голяма близост до места, където земята е по-скъпа. Тоест, тези парцели успяха да регулират пазара, така че той да няма такъв ръст на цените, какъвто има в София", уточни Панайотов.

Управителят на "Комфорт Брокърс" потвърди, че в морската столица има бум на проектирането на производствени бази, цехове, логистични центрове и други.

По думите му инвестицията в недвижим имот е най-сигурният начин човек да защити спестените си средства.

"Това е така, защото един недвижим имот може да изживее всяка криза. Той не е бързоликвиден, но е дълготраен актив. Инвестицията в недвижим имот може да устои през годините", смята експертът.

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:40 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

6
rate up comment 10 rate down comment 0
mrynmryn
преди 3 години
Аз нямам нищо против такива статии, но да слагат надпис за платена реклама.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 9 rate down comment 0
Dr. Vatnikov
преди 3 години
Да, няма 2 мнения, че недвижимите имоти са една от най-добрите инвестиции, по-скоро се подсмихваме на опитите на строители, инвеститори и брокери, че пазарът се е нормализирал, при положение, че ще има голям ценови спад през предстоящата година. И те го знаят, *** ако могат да попродадат още малко на високи цени...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 10 rate down comment 0
Dr. Vatnikov
преди 3 години
Еее, имай предвид, че и медиите имат нужда от приходи.И те са хора и те хляб трябва да ядат...сега една рекламна статия, много важно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 14 rate down comment 1
mrynmryn
преди 3 години
" По думите му инвестицията в недвижим имот е най-сигурният начин човек да защити спестените си средства.Това е така, защото един недвижим имот може да изживее всяка криза."Кой му е дилърът? Явно стоката е добра, щом си вярва толкова. И '08-*** едни така си вярваха, после трябваше да си търсят друга работа, че хляба не го раздавали срещу приказки.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 11 rate down comment 0
Mirilai-lai
преди 3 години
хумор, сатира и забава, драги зрители...ама няма лошо, ово е изкуство....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 13 rate down comment 0
ddb
преди 3 години
ама слагайте знака за платен матреЯл.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още