IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Има ли индикации за по-бързо възстановяване?

Следващият месец и половина – два ще са критични за икономиките, но и ще покажат накъде ще върви светът, посочи Аспарух Карастоянов

14:54 | 11.05.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Ако коронавирусът е създаден умишлено, това е престъпление и трябва да го възприемаме като биологично оръжие. Това мнение в ефира на Bloomberg TV Bulgaria изрази Аспарух Карастоянов, вицепрезидент на Американо-българския бизнес център и председател на Мароканско-българска търговско-промишлена палата.

По думите му следващият месец и половина – два ще са критични за икономиките, но и ще са много важни да се види накъде ще върви светът.

Карастоянов прогнозира, че след доброто представяне на борсите в САЩ възстановяването ще е по-бързо.

„Ще бъде интересно да се види какво ще се случи с Беларус заради тяхното отношение към коронавируса, като ако в страната ситуацията се задържи нормална и данните са им коректни, ще дойде въпросът защо е било нужно да има толкова ограничителни мерки в други държави“, смята вицепрезидентът на Американо-българския бизнес център.

Аспарух Карастоянов обясни, че и в създалата се ситуация се наблюдава изключително влошаване на отношенията между САЩ и Китай.

Що се отнася до тезата, че вирусът е създаден в Ухан и Китай не е предприел достатъчно мерки да го спре, Карастоянов смята, че е справедливо разследването да стигне до края.

Повече по темата за отношенията между САЩ и Китай очаквайте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria.

Всички гости на предаването „Бизнес старт“ гледайте тук.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:24 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още