Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

Полша и Унгария предвкусват добри възможности от решението на съда в Карлсруе

Експерти предупреждават, че правните основи на ЕС са разтърсени от решението срещу програмата за изкупуване на облигации на ЕЦБ

1
 
1
 
5
khao до: Hahoto
преди 1 месец
Няма профилна снимка
не баце, Слави трифонов ще е... да ви угодим! :):)
0
 
3
 
4
wag1111 до: Ironhorse
преди 1 месец
Няма профилна снимка
С промените, които се гласуват в последно време, ако продължава ЕЦБ да не се съобразява с Германия, то тя най-вероятно, ще последва Великобритания.
От скромното ми наблюдение през последните години с въвеждане на някой промените в своето законодателство, само чака повод за да го направи.
1
 
4
 
3
преди 1 месец
Няма профилна снимка
ЕЦБ нарушава европейското правило за 3% бюджетен дефицит и до 60% дълг от БВП на страна-членка, като стимулира задлъжнелите да взимат още повече кредити, чрез програмата за количествени улеснения, т.е. да се купува боклучав дълг до безобразие.
Германия казва на това СТОП ! И колкото и да се пънат от Брюксел, Париж, Рим, Мадрид и още банда мързеливи прахосници, мандалото лопна.
Германският конституционен съд каза:
1. Съдът на ЕС не е върховен и над конституционните на държавите-членки
2. Съдът на ЕС има точно определена юрисдикция и не може да я надскача.
3. Решенията на Съда на ЕС не обвързват държавите-членки, ако са взети в разрез с Европейското право и Общата теория на правото.

Ето затова Брюксел е изпаднал в амок, защото Германия казва очевидното и издърпа властта изпод краката на еврочиновниците.
Италия и Франция бяха на път да създадат перфектния банков обир на хилядолетието, като заобиколят издаването на общи евро-облигации или корона-облигации, не взимат помощ от стабилизационните фондове, където за да вземеш отдаваш суверенитет, а решиха да източат Германия , чрез печатане на евро до повръщане и купуване на боклучав дълг за гарантиране на издадените евро.
За мен Кристин Лагард е пътник.
Бундес *** ще спре да бъде кредитор на ЕЦБ и кулата от карти ще се срути.
4
 
9
 
2
Hahoto до: фиг.1
преди 1 месец
И като как си я представяш тая федерация!? На мястото на Винету, вечер ще гледаме само кака Урсула!?
4
 
9
 
1
преди 1 месец
Няма профилна снимка
ЕС първоначално беше замислен като съюз за постигане на общи цели, а напоследък взе да се превръща в състезание кой кого ще пpeкара. Крайно време е той да се прерасне във федерация, докато идеята все още е жива.