IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Nasdaq записа най-дългата си серия от ръстове от началото на годината

Шест поредни сесии той бележи растеж

23:20 | 11.05.20 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;&nbsp;Michael Nagle/Bloomberg</em></p>

Снимка:  Michael Nagle/Bloomberg

Американските индекси завършиха борсовия ден в понеделник без да намерят единна посока.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се търгуваше с около 109,33 пункта надолу, или 0,4%, до 24221,99 пункта, след като по-рано записа спад от 200 пункта, пише CNBC.

S&P 500 приключи борсовата сесия с повишение от 0,39 пункта до 2930,19, въпреки че в началото на деня беше с 0,9% надолу.

Технологичният Nasdaq Composite записа 0,7% ръст със 71,02 пункта до 9192,34 пункта. Това е шестата му поредна сесия на зелено – най-дългият такъв период от 11-дневното рали през декември. От началото на годината Nasdaq се радва на 2,4% ръст.

Книжата на Amazon, Apple и Microsoft повишиха стойността си с по над 1%, а тези на Netflix – с 1,4%. Акциите на компанията майка на Google – Alphabet, поскъпнаха с 1,4%.

„Пандемията на Covid-19 подчерта съществената роля, която технологиите играят за бизнеса и потребителите, и доведе до очакването, че рецесията може да помогне на редица от компаниите с най-голям растеж да станат още по-доминиращи“, коментира Салваторе Рустити от MRB Partners.

Като цяло инвеститорите са притеснени дали отварянето на икономиката не се случва прекалено скоро. Тези опасения се засилиха, след като Южна Корея предупреди за нова група от случаи, свързани с посещения в нощни клубове. Сингапур и Япония също потвърдиха, че имат нови случаи. Световната здравна организация заяви, че държавите, които са разхлабили мерките имат ръст на броя нови случаи на коронавирус.

В глобален мащаб са потвърдени над 4,1 млн. случая на Covid-19, а 1,3 млн. от тях са в Съединените щати, сочат данни на Johns Hopkins University.

Книжата на Walt Disney днес загубиха 1,2% от стойността си. Цената на акциите на MGM се понижи с 6 на сто, а на United Airlines – с 5,7%.

В петък Apple обяви, че от днес започва да отваря магазините си в Съединените щати. От компанията предупредиха, че въвеждат задължителни проверки на температурата на служителите и посетителите, а клиентите ще трябва да спазват ограниченията и да не се струпват в търговските обекти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:15 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още