IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ваучери за почивка получават всички на първа линия срещу коронавируса

Полицаи, медицински персонал, фармацевти ще бъдат настанявани в държавните бази

16:59 | 12.05.20 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg</em></p>

Снимка: Bloomberg

Тези, които са на първа линия в битката с коронавируса, ще получат ваучери за почивка на родното Черноморие. Става въпрос за полицаи, медицински персонал,фармацевти. Новината съобщиха премиерът Бойко Борисов и лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

Първоначалната идея на патриотите беше всички да получат ваучери, но тя не беше одобрена от коалиционния им партньор. 



„Обединихме около предоставянето на тази възможност за летуване само във вътрешен туризъм и само за хората, които са на първа линия със заболяването, което стана причина за всички тези резки промени“, каза Симеонов.

Ваучерите ще бъдат използвани за запълване на държавните бази, а едва след като в тях вече няма свободни меса, ще бъдат използвани и частни хотели.

Според него от кризата най-силно е бил засегнат именно туристическия и рестораньорския бранш заради забраната на здравния министър да работят.

Ваучерите за почивка са една от идеите на Министерстното на туризма за подхранване на летния сезон по морето тази година. Засега детайлите още не са конкретизирани. Работи се по различни варианти по конкретните условия, за да няма съмнения, че „за едни може, за други не“, каза министърът на туризма.

С отпадане на извънредното положение на 13 май ще може да се реализират пътувания с цел туризъм. Ще започне поетапното отваряне на хотели и къщи за гости, изготвени са конкретни указания за това, потвърди министърът. Бройката туристи трябва да е такава, че да се спазват изискванията.

Очаква се ЕК да излезе с пакет с препоръки по отношение сектор „Туризъм“.




 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:26 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 5 rate down comment 1
SSS55
преди 3 години
Познайте , как ще се определят кои хотели да работят с ваучерите? Нямат базата за всички с право на ваучери. Кой хотел ще намаже филията с мед и масло?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още