Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Вещае ли решението на немския конституционен съд разпад на еврозоната?

Бъдещите историци могат да го отбележат като повратния момент към дезинтеграция в европейската история

   1| 2    
0
 
0
 
12
dr.5rov до: ing5rov
преди 2 години
Няма профилна снимка
Да под водата сме, но само 10-20 см и от време на време се показване над нея за да си поемем дъх. Друго са си 2 метра.
0
 
2
 
11
ing5rov до: dr.5rov
преди 2 години
докторе , ние и тъй сме си под водата...
1
 
2
 
10
ing5rov до: korn
преди 2 години
ше стане на морето дупка ... голем праз !
5
 
3
 
9
преди 2 години
Няма профилна снимка
2008 фалира една американска банка и последва световна криза. Не мога да си представя какво ще се случи ако има разпад на еврозоната. Няма как това да се случи.
2
 
4
 
8
Hahoto до: фиг.1
преди 2 години
И за Брекзит бяха полюции, но заченаха от тях в ЕС. Северът не иска интеграция с юга, Югът не може да се стабилизира, заради рестрикциите на Севера... Щом Германия и Франция конфискуваха предпазните маски за Италия, като свенливо обясниха, че живота на ТЕХНИТЕ граждани е по-важен от този на италианците. А в това време институциите на ЕС се бяха покрили, като маймунките на Агата Кристи, та само този малък пример показва, че към днешна дата думата солидарност в ЕС е простреляна на няколко места. И Да възможно е в зависимост от тежестта на идващата криза, да има още много полюции и забременели!
1
 
7
 
7
преди 2 години
Няма профилна снимка
Когато тук се появи първото съобщение за тази про.стотия на германския конституционен съд драснах един коментар. https://***.investor.bg/evropa/334/a/lio-mer-reshenieto-na-germanskiia-syd-za-ecb-ne-e-element-na-stabilnost-303777/Ще повторя пак - германците си играят с огъня. Всъщност като се замисля, това изглежда като един много отчаян ход от тяхна страна. Доколкото разбирам те искат ЕЦБ да не спасява предимно други закъсали страни от еврозоната, а и тях самите "пропорционално". При обема на тяхната икономика, това означава много.Ако еврозоната се разпадне, при тази степен на интегрираност, която имаме, то всички потъваме на два метра под водата. После някои може да изплуват, други не.
1
 
6
 
6
преди 2 години
Конституцията е над ЕС законодателството. Затова е и проблема.
8
 
3
 
5
преди 2 години
Няма профилна снимка
Европейското законодателство е над националното, тъй че явно случаят ще се решава в Европейския съд. В най-лошия случай Германия може да получи глоба, че не си е привела законодателството в съответствие с това на ЕС. Всички други инсинуации като някакви разпади, дезинтеграции и прочее са само журналистически ***.
1
 
4
 
4
преди 2 години
Няма профилна снимка
Не съм видял някой администратор да е пуснал кокала без бой, така че за т.нар. разпад ще чакаме трийсетина години, ако преди това пак някой Хитлер в Германия не вземе властта. Тогава може и по-малко. Всъщност той Хитлер идва на власт 10 години след като централната банка на Германия прекалява с принтенето на тапети, така че ЕЦБ да внимават с кешовицата, с която се канят да засипят Италия и Испания.Всеки път е различно, и всеки път нещата приключват в септичната яма.
4
 
7
 
3
Стоян Петров до: serafima
преди 2 години
Няма профилна снимка
Ти задаваш отговори. Питаш защо добре развити страни не напират да влизат в еврозоната. Нашата държава, колкото и да си я обичаме не е добре развита и няма какво да губи.