IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

TUI: Туризмът ще се възстанови най-късно до 2022 г.

Европейските ваканции ще започнат отново от юли, прогнозира главен изпълнителен директор на компанията

12:26 | 13.05.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Туризмът ще се възстанови до нивата си преди коронавируса най-късно до 2022 г., а европейските ваканции ще започнат отново от юли, заяви Фриц Юсен, главен изпълнителен директор на TUI, цитиран от Ройтерс.

„Смятам, че най-късно през 2022 г. ще видим пълно възстановяване на туризма“, коментира той пред репортери.

По-рано днес TUI обяви, че трябва да свие разходите си, за да се справи със спада от коронавирусната пандемия. По думите на Юсен в бъдеще туристическата компания ще бъде по-гъвкава по отношение на това дали да притежава активи или не.

Той твърди, че макар да е вярвал, че TUI трябва да продължи да има собствен авиационен бизнес, форматът му ще е различен в бъдеще, а компанията ще разгледа дали трябва да притежава или да наема самолети, плюс да прецени броя на авиолиниите, които оперира.

„Мисля, че може би няма да е реалистично да продадем всички авиолинии“, коментира Юсен. „Преди три години имахме шест, сега, когато имаме три, правилно ли е да са три? Тези въпроси трябва да си зададем“.

TUI обяви, че се бори с тежките последици от коронавирусната пандемия и гори по 250 млн. евро месечно.

Въпреки че е намалила разходите си със 70 на сто, компанията все още има големи месечни разходи, коментира Юсен пред журналисти.

TUI обяви, че ще съкрати 8000 работни места, в опит за допълнително намаляване на разходите.

В отчета си за полугодието тя описа пандемията на Covid-19 като „безспорно най-голямата криза, пред която туристическата индустрия и TUI са се изправяли“.

Фирмата потвърди, че си е гарантирала заем от 1,8 млрд. евро от германското правителство през март, за да може да премине през кризата.

TUI оттегли годишната си прогноза за 2020 г., позовавайки се на непредвидимостта на събитита заради коронавируса.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:37 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от На път виж още

Коментари

Финанси виж още