IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Covid-19 донесе на Aston Martin загуба от 119 млн. паунда

Продажбите на производителя на автомобили са спаднали с 31%

13:15 | 13.05.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка:&nbsp;Kyle Grillot/Bloomberg</p>

Снимка: Kyle Grillot/Bloomberg

Aston Martin отчете загуба от 119 милиона паунда (146 милиона долара) преди облагането с данъци за първото тримесечие на тази година, след като продажбите на компанията са спаднали с почти една трета заради въздействието на пандемията от коронавирус, информира Ройтерс.

Целогодишната загуба на компанията през 2019 г. е достигнала 104 милиона паунда, става ясно от изявление на производителят на автомобили, публикувано в сряда.

„COVID-19 и последвалото глобално икономическо спиране оказаха съществено влияние върху нашите резултати през това тримесечие“, каза главният изпълнителен директор Анди Палмър.

„Очевидно бяхме доста засегнати от COVID-19, започвайки с Китай през януари, но по-силно от това, на което станахме свидетели в Европа и Съединените щати“, добави той.

Производителят, който записа спад на продажбите си на дребно с 31% на годишна база, пусна в отпуск голяма част от персонала си, въведе допълнителни мерки за безопасност и намали заплащането на висшето си ръководство като част от мерките за справяне с кризата, причинена от пандемията.

Aston Martin  отказа да представи целогодишна прогноза заради несигурността около пандемията.

„Като се има предвид продължаващата несигурност (...), компанията продължава да преразглежда всички бъдещи възможности за финансиране и рефинансиране за увеличаване на ликвидността“, заявиха от Aston Martin.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:10 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още