Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Суровини

Най-големият суверенен фонд се разделя с „изкопаеми“ активи за 3 млрд. долара

Норвежкият фонд притежава около 1,5% от листнатите акции на петролни компании в световен мащаб

0
 
4
 
3
Zlato до: Императорът
преди 1 година
Няма профилна снимка
Продават докато могат да им вземат добри пари, после пак ще си ги напазаруват. Почнаха да се появяват "добри" вести за втора и трета вълна от корони, така че ще вземат един кеш сега и след година-две може да успеят да си ги купят двойно, ако не и тройно, по-евтино. Доста от тези компании орязаха дивидентите значително, така че продажбата им е сравнително оправдана.
1
 
3
 
2
преди 1 година
Много обичам такива статии, в които в заглавието е изведено - "Крадецът вика, дръжте крадеца". Защото не трябва да забравяме, ча този фонд се захранва от приходи от нефтената и газовата индустрия в Норвегия и е над три пъти по-голям от годишния брутен вътрешен продукт на Норвегия. Сега, когато цените на изкопаемите горива се срутиха, фонда почна да продава част от акциите си в онези компании, които са застрашени от фалит. От предпоследното изречение на материала обаче става ясно, че тук-там, леко са позакъснели!
3
 
2
 
1
преди 1 година
"Ръководството му обаче се стреми фондът да поеме водеща роля в т.нар. устойчиви инвестиции, свързани с правата на човека..." Това означава ли, че норвежките *** ще спрат да отвличат деца от родителите им - заради което мръcната държава норвегия бе осъдена вече многократно от Европейския съд?Гнъсни двуличници, кой го интересува, че си разпродавате акциите - включително такива на компании, които са структуроопределящи в световен мащаб... и то както излиза ги разпродавате сега, на смешни цени? Трошете си главите !!!