IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Dolce & Gabbana очаква да загуби „доста“ заради коронавируса

Модната индустрия ще трябва да се адаптира към новия начин на живот на потребителите, твърдят основателите на групата

10:14 | 14.05.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Getty Images</em></p>

Снимка: Getty Images

Италианската модна група Dolce & Gabbana ще загуби „доста“ тази година заради ситуацията с коронавируса. Това обявиха основателите на компанията Доменико Долче и Стефано Габана, цитирани от Ройтерс.

„Трябва да попитате нашия главен изпълнителен директор, но определено ще загубим доста, след като това определено се случи в последните няколко месеца“, посочват предприемачите пред ежедневника La Stampa, запитани дали групата ще пострада тази година.

Двамата не разкриват повече подробности.

Групата, която не е листната на борсата, е една от най-големите модни къщи в Италия. Приходите ѝ от продажби достигнаха 1,38 млрд. евро в годината, която приключи през март 2019 г.

„Творческата страна, в която компанията работи, продуктивната, ще започне работа отново на пълен капацитет едва когато вече не сме в период на социално дистанциране“, посочват основателите на компанията.

Кризата с Covid-19, която засегна Китай в края на миналата година, преди да се разпространи в Европа и САЩ, държи потребителите у дома и принуди търговците на дребно да затворят магазините си, което спира продължилият десетилетие растеж на марките от висок клас.

Световните продажби на луксозни стоки се очаква да се свият с между 50 до 60 процента през второто тримесечие на тази година, обяви миналата седмица консултантската фирма Bain.

Долче и Габана заявиха, че след пандемията модната индустрия ще трябва да се адаптира към новия начин на живот на потребителите, с по-малко ревюта и повече онлайн пазаруване.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:09 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още