IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Полицаите са получили премиите си от 650 лв.

Това е струвало на държавната хазна малко над 9,83 млн. лв.

11:41 | 15.05.20 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

15 137 служители на МВР от Главна дирекция „Национална полиция“ и Главна дирекция „Гранична полиция“ са получили премии от 650 лв. за времето на извънредното положение. Наградите са изплатени през месец април. Това се разбира от отговор на вътрешния министър Младен Маринов на депутатски въпрос.

Според изчисленията на база броя отличени служители, общата изплатена сума възлиза на 9,83 млн. лв.

Въпросът на депутатите от БСП Христо Проданов и Георги Свиленски е колко служители са  получили допълнителното възнаграждение конкретно за месеците март и април поотделно. Вътрешният министър обаче предостави само обща справка. 

В края на април зам.-председателят на Синдикална федерация на служителите в МВР Илия Кузманов коментира в ефира на Bulgaria On Air, че не всички полицаи, работили на първа линия, са били наградени. "Не можем да премълчим откровеното пренебрежение към нас. Колегите, които бяха на КПП пунктовете, получиха по 650 лв. Същата сума е получена и в градове, където няма нито един заразен", подчерта той. Според Илия Кузманов, от Министерството на вътрешните работи не са изработили ясни критерии за това кои полицаи да бъдат наградени. Заместник-председателят на Синдикална федерация на служителите в МВР уточни, че от министерството е трябвало да вземат предвид рисковата среда или натовареността на служителите относно разпределянето на възнагражденията.

Припомняме, че идеята за премии за служителите на реда, които са на фронтовата линия в борбата с COVID-19 беше лансирана от премиера Бойко Борисов на 21 април по време на брифинг за представяне на поредния пакет от финансови мерки за справяне с икономическите последствия от епидемията от коронавирус. Още тогава Борисов посичи, че се планира малко над 15 хил. служители на МВР да получат премия, което ще струва на хазната около 10 млн. лв.

 
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:08 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
driverf1
преди 3 години
И каква стана тя.....?Първо им обеща (Бойко Борисов) за тези на първа линия по 1000 лева,после ги намали на 750 лева и накрая им плати по 650.....,както и на медиците работили на първа линия.....,трябвало да има над определена бройка заразени.....,ами дали ще е един заразен с вируса или 10 е все едно.....ДЕМАГОГ.....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още