IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бали може да започне да приема туристи от октомври

Островът отчита малък брой заразени с коронавирус

13:49 | 15.05.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Getty Images</em></p>

Снимка: Getty Images

Индонезийският остров Бали може да започне да приема отново туристи през октомври, благодарение на успеха си в контролирането на коронавирусната епидемия, обяви правителството, цитирано от Ройтерс.

До днес Бали отчита 343 случая на заразени с коронавирус и четири жертви – значително по-ниски показатели спрямо общо 16 496 заразени и 10076 жертви на целия архипелаг.

Ако кривата на заразяване продължи да показва подобрение, министерството на туризма ще потърси начин да направи дестинацията отново достъпна за посещения и ще рекламира някои части на страната, включително Бали. Идеята е тези стъпки да бъдат предприети между юни и октомври, обяви секретарят на министерството Ни Уаян Гири Аднияни.

Частичното отваряне на тези райони може да започне през октомври, посочва тя.

Икономиката на Бали до голяма степен зависи от посетителите. Брутният вътрешен продукт на Бали се сви с 1,14% на годишна база между януари и март, спрямо 2,97% за цяла Индонезия.

Посещенията на чуждестранни туристи в Индонезия са се понижили с над 60% през март, спрямо същия месец година по-рано. Броят на посетителите от Китай се е сринал с над 97 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:11 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още