IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Facebook Inc. придобива Giphy

Базата данни ще бъде интегрирана в Instagram

21:34 | 15.05.20 г.
Автор - снимка
Автор
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: gettyimages</p>

Снимка: gettyimages

Facebook Inc. придобива Giphy, популярен уебсайт за създаване и споделяне на анимирани изображения или GIF, съобщава Ройтерс, позовавайки се на блог публикация на Facebook в петък.

Цената на сделката не бе оповестена в публикацията, но новинарския сайт Axios я определя на около 400 милиона долара.

Съобщението е направено в момент, когато най-голямата мрежа от социални медии е под наблюдението на Федералната комисия по търговия на САЩ, Министерството на правосъдието и 47 държавни адвокати заради съмнения за нарушение на антитръстовите правила.

Giphy ще стане част от Instagram, сайтът за споделяне на снимки, собственост на Facebook. Нейната GIF библиотека, която може да се интегрира с други приложения, ще бъде допълнително интегрирана в Instagram и други приложения, притежавани от Facebook.

„Хората все още ще могат да качват GIF файлове. Разработчиците и партньорите на API (приложно-програмния интерфейс) ще продължат да имат същия достъп до GIPHY; и творческата общност на GIPHY все още ще може да създава страхотно съдържание “, казва Вишал Шах, вицепрезидент в Instagram, в публикацията в блога.

„Ще продължим да правим GIPHY открито достъпен за по-широката екосистема“, казаха от базата данни в публикация на уебсайта Medium.

В публикацията на Facebook пише, че 50% от трафика на Giphy идва от приложенията на Facebook, като половината от него идва точно от Instagram.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:22 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от виж още

Коментари

Финанси виж още