IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ще бъдат ли достатъчни средствата в подкрепа на земеделските производители?

Пандемията е моментът да си дадем сметка как протича селскостопанската политика, смята председателят на Института за агростратегии и иновации Светлана Боянова

23:05 | 18.05.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Пандемията е може би идеалният момент да си дадем сметка как протича селскостопанската политика, заяви в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Светлана Боянова, председател на Института за агростратегии и иновации.

„Няма реална сметка дали ще бъдат достатъчни средствата за подкрепа на земеделските производители, тъй като няма информация за точния размер на сумата по мерките“, заяви тя.

По думите на Светлана Боянова даването на нисколихвени кредити за производителите на плодове и зеленчуци е адекватна мярка.

„Подкрепяща мярка има и за производителите на череши, но пък такава липсва за розопроизводителите“, обясни председателят на Института за агростратегии и иновации.

Боянова коментира и темата за мястото на българските храни в търговските вериги и компенсациите в сектор „Рибарство и аквакултри“.

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всички гости на предаването „Бизнес старт“ можете да гледате тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:07 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още