Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

70 млн. лв. от европарите за околна среда се пренасочват към малкия и среден бизнес

Финансирането ще бъде осигурено от недоговорен или спестен до момента ресурс по оперативната програма „Околна среда 2014 - 2020 г."

0
 
2
 
3
khao до: CGY
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
то като цяло идеята на "анти кризисните" мерки е да се чопне обшрствения ресурс за близки до управляащите, важи за целия свят.... нито на тая, нито на предишната криза имаше ефект от тях. Икономиката се оправи сама.
0
 
2
 
2
CGY
преди 2 месеца
В период на тежка икономическа криза пренасочването на публичен и частен ресурс от инвестиции към харчове е изключително недалновидно решение:
1. Ефектите за икономиката са много по-ограничени и нетрайни.
2. По време на криза инвестиционните стоки поевтиняват, което повишава ефективността на направените инвестиции. По-малкото инвестиции днес, означават по-малко производство и по-ниска конкурентоспособност утре, когато и двете ще са много необходими.

Голяма грешка се прави и в земеделието, където се пренасочва ресурс от ПРСР към мерки за безконтролно и без критерии наливане (обикновено към близки кръгове, триъгълници, многоъгълници и други форми). Това ще изиграе много лоша шега на бранша, когато икономичката един ден започне да се възстановява.
0
 
3
 
1
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Ако така продължават с това пренасочване на кинти, мисля още доста Ковид вълни ще ни плющят. Тя добре, че малката Грета не се е докопала още до някой вирус, че нещо по погледа й усещам че има желание да ликвидира поне едно 60-70% от земното население.