Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Финансовото министерство е твърдо против намалението на ставките по ДДС

За да бъде компенсирана дупката в хазната трябва да бъде повишена общата ставка или да се вдигне корпоративния данък, изчислява Владислав Горанов

   1| 2    
0
 
5
 
13
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Предложенията за корекция на ДДС са пълно безумие, а още по-абсурдна ще е промяната, свързана с повишаване на корпоративния данък и премахване на плоския данък върху доходите. Това ще удари такава спирачка на икономиката, че на Барба Ганьос няма да му се вярва какъв ще е резултата.
2
 
3
 
12
khao до: фиг.1
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
бедността не трябва да се насърчава с данъчни преференции.
--
това е малко цинично и много неверно изказване :))
2
 
6
 
11
фиг.1 до: mnz
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Данъчните ставки трябва да работят в полза на по-важните хора в държавата, тези със средни и високи доходи. А бедността не трябва да се насърчава с данъчни преференции.
2
 
10
 
10
фиг.1 до: mnz
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Данъчната система в България е добра и най-важното е, че работи. Преди години и у нас имаше прогресивен данък, но богатите плащаха още по-малко, защото всеки правеше разни счетоводни шашми за да се изкара под облагаемия минимум. Да се плаща "на ръка" беше обичайна практика, а сивата икономика - в пъти по-голяма. Плоският данък работи!
1
 
8
 
9
преди 2 месеца
Един от редките случаи, в които подкрепям становището на финансовото министерство. Но то така и трябва да бъде - Горанов само по финансови въпроси трябва да се изказва. И да вземе да си купи апартамент най-накрая.
7
 
5
 
8
mnz
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Ние сме уникална държава, с най-ниските доходи в ЕС, но за сметка на това с най-високите данъци върху бедните и едни от найниските върху богатите. После защо хората се изнасят масово на гурбет. И после като се върнат защо се чувстват като богопомазани срещу тъпите индивиди останали в родината, визирам случая във Видин с боя.
7
 
5
 
7
zelka007 до: Setver
преди 2 месеца
то по белият свят и ДДС е 25% а не 20 , за да няма ДДС на лекарствата ... :))) ... а пък прогресивната скала основно "клати" хората със средните доходи ... :))) ... измислено е , не се напрягай ... всеки безплатен масраф има цена , която в крайна сметка пак се плаща , но по заобиколен начин и обикновено двойно ...
0
 
9
 
6
data до: data
преди 2 месеца
п.п. Политика се прави през разходите , а не през приходите ! Научете го най-накрая !
1
 
7
 
5
преди 2 месеца
Абсолютно неадекватна , не навременна, не фокусирана и накратко - идиотска мярка
1
 
10
 
4
преди 2 месеца
Най-тъпо е да се пипа нещо, което работи. В момента има едно данъчно равновесие и всяко пипане може да е катастрофално.