IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Над половин милион данъчни декларации са изпратени до момента

80% от формулярите са изпратени онлайн

11:53 | 21.05.20 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Над 555 хил. са подадените годишни данъчни декларации за облагане на доходите от началото на данъчната кампания до момента. Това съобщиха от Национална агенция за приходите (НАП) Повече от 80% от получените формуляри са изпратени онлайн. 

Декларациите, подадени от едноличните търговци, включително плащащи патентен данък, и земеделските стопани, избрали да се облагат като еднолични търговци, до момента са близо 56 хил. За тези лица крайният срок за деклариране на доходите е 30 юни 2020 г.  Ако желаят да ползват отстъпка от 5% върху данъка си за довнасяне, те следва да подадат годишната си декларация и да внесат дължимия по нея данък в срок до 1 юни.
До края на юни е срокът, в който едноличните търговци и земеделските стопани, избрали да се облагат като еднолични търговци, трябва да декларират и внесат окончателните социални и здравни осигурителни вноски. Заедно с годишната си данъчна декларация, те подават и декларация образец  № 6 с общия размер на дължимите за предходната година осигурителни вноски.

До 30 юни беше удължен и срокът за деклариране и плащане на корпоративен данък /чл. 92 и 93 от Закона за корпоративното подоходно облагане/, данъка върху разходите, данъка върху приходите на бюджетните предприятия, данъка върху приходите от помощни и спомагателни дейности по смисъла на Закона за хазарта, както и на данъка върху дейността от опериране на кораби, припомнят още от НАП.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:56 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още