Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

България

След коронавируса купувачите са в по-силната позиция на жилищния пазар у нас

Брокери очакват спад на сделките и цените на жилищните имоти в страната до края на годината

   1| 2| 3    
10
 
5
 
11
фиг.1 до: nkavrakov1982
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Цял един цикъл вече се извърта, а вие тъй и не разбрахте как работи пазара. Кандидат-купувачите ще чакате и ще ставате все повече и повече. Сделките ще са малко, строителството е в застой и нови имоти почти не излизат на пазара. А накрая всички изведнъж ще се юрнете да купувате и отново ще изстреляте цените в облаците.
1
 
13
 
10
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Кризата промени отношението към жилището като форма на ИНВЕСТИЦИЯ към която се насочваха спестените пари.

ПО РАЗУМНИТЕ ВЕЧЕ ОСЪЗНАВАТ НЕОБХОДИМОСТТА ДА ПРИТЕЖАВАТ ТОЛКОВА ЖИЛИЩА КОЛКОТО Е НЕОБХОДИМИСТТА ИМ , А НЕ В ПОВЕЧЕ В КОИТО СА ЗАТВОРИЛИ ПАРИТЕ СИ КАТО ИНВЕСТИЦИЯ.

Несигурното бъдеще ще принуди хората да се насочат към БЪРЗО ЛИКВИДНИ СРЕДСТВА , а не към активи чиято доходност е под въпрос.

Следва да бъде взет под внимание и факта , че ИКОНОМИЧЕСКАТА КРИЗА и промените на пазара на труда ще върнат много хора ОБРАТНО ТАМ ОТКЪДЕТО СА ДОШЛИ!!

В момента се наблюдава бум на покупката на ЕВТИНИ СЕЛСКИ ИМОТИ, които се възприемат като запасна позиция за бягства от всякакви глобални проблеми на обществото.
0
 
9
 
9
nkavrakov1982 до: mrynmryn
преди 4 месеца
Точно.Има много неясноти.Всички хора,са в огромна несигурност за бъдещите си доходи,и покупателна способност.Имотите вървят ,когато както беше довчера,банките,лъжеха народа и даваха кредити,вливайки му сила в светлото и сигурно бъдеще.Видя се какво е бъдещето,удар с лопата зад врата,и за един ден света се строи в една редица.Кризата тепърва,подчертвам тепърва се разгръща.Шока ,може да продължи до една година,което не е малко.Обикновенно просто кризи шока ,след самата криза е до около 6 месеца,след което започва някакво възстановяване.
0
 
10
 
8
mrynmryn до: фиг.1
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Според мен -50% си е нереално. По-скоро в 10~30%. Защото в момента и 1% не са мръднали за тия 3 месеца, а тая година нищо няма да се оправи, тепърва предстоят да се смятат щетите на икономиката и дали няма да се повтори пак на есен.
2
 
16
 
7
преди 4 месеца
Не купувайте,сега е момента да се извиват ръце,и на брокери,и на алчните продавачи,и на строителите,и на всички който надуха жилищния балон.
2
 
12
 
6
nkavrakov1982 до: фиг.1
преди 4 месеца
Ти от къде знаеш,на колко продавачи,в следващата година,две ЩЕ им стане спешно да продават ?
11
 
3
 
5
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Купувачите привидно са по-силни, но да видим какво ще е предлагането. Точно сега ще продават само тези, на които им е спешно. Останалите ще чакат да премине кризата. А и много от купувачите също ще чакат: цени на -50%. И също както при предишната, най-много да дочакат пазара пак да поеме нагоре.
2
 
7
 
4
khao до: mrynmryn
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
спокойно, повечето купувачи не си правят тази сметка... даже след като им е покажеш следват едни безумни обяснения :)
0
 
16
 
3
nkavrakov1982 до: mrynmryn
преди 4 месеца
Имот се купува с доходи от чужбина,или с дребен бизнес,или с много доходна работа в България,и без ипотечен кредит,или ако има такъв да е за 5,10години,това е реалността,всички дето взимат кредити и нямат капитал,от минимум 50%,от стойността на имота,са си удавници от всякъде.
5
 
13
 
2
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Може би е дошъл момента, в който държавата трябва да пипне данъците на имотите и по-специално тези изключвайки основното жилище. Бюджета страда, инфраструктурата страда и изостава, а София се напълни със спящи/празни апартаменти за 150-200 хил евра с данък под и около 150-200 евро.