IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Netflix започва да спира неактивните профили в услугата си

Компанията първоначално ще уведомява потребителите

15:54 | 22.05.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Gabby Jones/Bloomberg</em></p>

Снимка: Gabby Jones/Bloomberg

Netflix заяви, че ще попита потребителите, които не са гледали нищо във видео стрийминг платформата от година или повече, дали искат да запазят абонамента си. Ако не потвърдят, компанията ще спре акаунтите им, пише TechCrunch.

Компанията посочва, че е започнала да уведомява потребителите, които не са гледали съдържание в услугата 12 месеца, след като са станали абонати, за да провери дали все пак искат да останат членове. Освен това Netflix се свързва и с онези, които не са стриймвали от повече от две години.

„Знаете това неприятно усещане, когато осъзнаете, че сте се регистрирали за нещо, но не се го ползвали от векове. Последното нещо, което ние от Netflix искаме, е хората да плащат за нещо, което не използват“, обяви компанията.

Необичайният ход илюстрира колко голямо доверие има Netflix в своята база от лоялни потребители. Повечето компании са щастливи да удържат таксите от банковите сметки и кредитните карти на клиентите си възможно най-дълго. 

Netflix твърди, че неактивните акаунти, по-популярни в индустрията като зомби акаунти, са под половин процент от общата потребителска база – факт, който гигантът вече взема предвид във финансовите си прогнози.

Стрийминг услугата, която има над 182 млн. абонати по данни от 31 март, твърди, че ще бъде по-лесно акаунтите, които са спрени, да се присъединят отново към платформата, ако поискат. Тези, които го направят в рамките на 10 месеца, ще видят, че профилите, филмите, отбелязани като любими, препоръките и детайлите в акаунтите им ще са същите, каквито са ги оставили. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:36 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още