Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

Здравко Попов: ЕС трябва да бъде единен субект, за да преодолява глобалните кризи

Планът за възстановяване на ЕС на Франция и Германия е опит да се излезе от буксуващия механизъм за взимането на решения в блока, смята президентът на ИПП

   1| 2    
5
 
1
 
14
dikens15 до: khao
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
За такива като теб всеки ден е празник!!
5
 
1
 
13
ing5rov до: korn
преди 7 месеца
и какво , не е вярно ли ?!
1
 
3
 
12
korn до: ing5rov
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
Голямо си мрънкало. Кажи честно, жена ли си?
3
 
3
 
11
khao до: dikens15
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
днес е празник, а и като цяло не съм в настроение да споря с глуупаци.. така че, както кажеш дики!
3
 
3
 
10
ing5rov до: korn
преди 7 месеца
"... с бяло и християнско население..." засега , щото ръководството на любимия ни ЕС се бори отдавна с тоя проблем .
0
 
8
 
9
korn до: dr.5rov
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
Няма голяма разлика в начина на управление на Швейцария, Русия, Китай и САЩ. ЕС трябва да има същото управление, тъй като поотделно държавите от съюза отстъпват по население, територия,военно и икономика на другите и ще бъдат мачкани. Това е. В ЕС сме европейски държави, с бяло и християнско население, логично е да се държим заедно.
5
 
5
 
8
dikens15 до: khao
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
Дали си роб или не зависи от поведението ти, а не дали ще си участник в някакъв съюз ( в който пак ще си роб след като си свикнал да се навеждаш). Разбра ли РОБЕ??!
4
 
4
 
7
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
Е, да трябва да бъде един субект, но какъв по отношение на кого? Очевидно един субект по отношение на някакъв външен свят. А вътре как ще бъде? Това е Главният въпрос. В сегашното си състояне федерация ще означава федерация от типа на бившия СССР или сегашната Руска Федерация - едно голямо централно ядро и много малки съставящи народчета, кито нямат никакво или нищожно значение.
Другият вариант е принципа на отбора. Събират се автономни субекти за да играят обща игра по отношение на външния свят. Такива федерации се сещам две - САЩ и Швейцария. Даже Швейцария е конфедерация. Възможно е да има и други примери. Например самата Германия е пример за федерация от този тип, поне до време. Сега нещата там се размиват.
Лично мнение - тръгнем ли по пътя на СССР, неизбежно ще се появят центробежни сили и накрая ще свършим като СССР. Обяснението защо е така е дълго. Който иска сам да си го потърси.
3
 
1
 
6
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
По време на рецесия и криза трябва да се печатат пари. Това не е желателно във време на растеж.
1
 
6
 
5
преди 7 месеца
Попов, професоре, дали си разбрал за решението на немския конс. съд. Има голяма разлика - дали ЕЦБ печата по 50 млрд/месечно или Франция и Германия предлагат 500 млрд-за възстановяване на ЕС. Едното изхожда от ЕЦБ, а другото от бюджетите на двете държави(+други държави), което е различно нещо от гледна точка на Инфлацията. Тук е големия смисъл на Конституционния съд, малко да ги спре да печатат пари, и не е грешка на Германия.