IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

РЗИ затвори четири заведения във Велико Търново за неспазване на здравните мерки

Общо 101 проверки са направени от здравните инспектори през тази седмица в заведенията за обществено хранене в областта

16:58 | 23.05.20 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: община Велико Търново</em></p>

Снимка: община Велико Търново

Регионалната здравна инспекция във Велико Търново затвори четири заведения за обществено хранене, защото не отговарят на новите изисквания за работа. Проверка е направена и на лечебните заведения и медицински практики, дадени са предписания за неизпълнени противоепидемични мерки, съобщава БНР. 

Общо 101 проверки са направени от здравните инспектори през тази седмица в заведенията за обществено хранене в област Велико Търново. Освен четирите спрени обекта, е съставен още един акт за нарушение, дадени са и предписания за провеждане на задължителни хигиенни и противоепидемични мерки. 

По инициатива на Районната прокуратура в Свищов са извършени 26 проверки на заведения. Няма открити нарушения, посочиха от РЗИ.

В лечебни заведения за болнична и извънболнична помощ в областта са осъществени 36 проверки по спазване на противоепидемичните мерки във връзка с COVID–19. Издадени са 2 предписания.

50 предписания са дали здравните власти в област Велико Търново на училищата за организацията и провеждането на изпитите след 7-и и 12-и клас.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:49 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още