IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Валери Симеонов: След Васил Божков идва времето на Валентин Златев

В момента се наблюдава и картел между големите доставчици на мобилни услуги, твърди зам.-предсетателят на парламента

14:44 | 24.05.20 г. 3
<p>
	<em>Снимка: БГНЕС</em></p>

Снимка: БГНЕС

След Васил Божков идва времето на Валентин Златев. Досега държавата и олигархията винаги са съществували паралелно. Факт е, че има първи удар, втори удар, очаквайте и трети удар. Това каза пред БНР Валери Симеонов, зам.-председател на парламента и лидер на НФСБ.

По думите му идеята за създаването на верига държавни бензиностанции ще разбие картелното споразумение, което съществува. 

„Всички данъчни складове са в ръцете на една фирма с доста известен управител… Започва един оздравителен процес, непознат за България, който остава извън вниманието на обществото, медиите. Първите тежки удари срещу олигархията вече са факт, разбиването на срастването на крупния монопол с политическата власт. Първият случай беше ударът върху хазартната империя на Васил Божков. Сега се нанася втори удар върху установен монопол и картел“, каза Симеонов.

Той разкри още, че в момента се наблюдава и картел между големите доставчици на мобилни услуги. По думите му те „тихомълком” са повишиха и почти изравнили цените на тези услуги.

„Като вдигат цените, пренасочват приходите си от там, а от друга страна предлагат ниски цени на интернет и на цифрова телевизия, като така ликвидират действащи кабелни оператори, които си плащат данъците. Подложени на атака с ниски цени, тези фирми започнаха да обявяват фалити“, каза още депутатът.

Относно намаляването на ДДС, лидерът на НФСБ допълни, че това е една от малкото сериозни мерки, които реално ще бъде подпомогнат най-засегнатият от кризата бранш – туризмът. “Изравняването на ДДС за хотелите с ресторантите премахва една несправедливост в третирането на двете страни на една монета“, посочи той.

„За моето гласуване не попречи липсата нито на Владислав Горанов, нито на Менда Стоянова, нито на Бойко Борисов, аз си нося отговорност за моето гласуване, така постъпиха и всички останали… Ясно е, че Горанов има своите аргументи като финансов министър да бъде против ощетяването на бюджета. Той гледа мащабно на бюджета на държавата и е естествено, че е против да губи по едни 150 млн. лева на година“, каза Симеонов. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:45 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 3 rate down comment 5
hazard
преди 3 години
Новите държавни бензиностанции ще купуват Американски газ и петрол ???
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 4
male4ko
преди 3 години
Има хора/държави по-силни и от #КОЙ#...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 8 rate down comment 5
dikens15
преди 3 години
Няма ли кой да му каже на тоя, че Валентин Златев отдавна не е никакъв в Лукойл. Това като първо. Като второ тези картели и олигарси да не са от вчера?? И да не би да се 3-4. Защо сега и защо точно тия. И да попитам #КОЙ# ги определя тези неща- кого да ударим и кого не???!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още