Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Борисов: Ще поема политическия риск за едно неправилно решение

Премиерът призна, че намалената ставка по ДДС за ресторантите и книгите е грешка, но затова пък ще се въведе временно

   1| 2    
1
 
2
 
12
khao до: dr.5rov
преди 1 месец
Няма профилна снимка
как да няма решение, даже си го написал :)))
0
 
3
 
11
dr.5rov до: rooctcho
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Няма как да не се съглася с казаното. Работата е там, че същото си го говорят по един или друг начин в целия свят. Може и да има някъде някакви изключения, но те са незабележими. Все още никой не е намерил решение - да даваш от баницата и тя да се яде по правилния начин от правилните хора. Но търсенето продължава (поне докато има баница).
0
 
13
 
10
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Нямам нищо против да плащам по-високк данъци, но като погледнеш какво получаваш в замяна ти става ясно че се пълни една бездънна яма, престъпните схеми и корупцията.
Нула реформи в нито едно звено на държавата, постоянно растяща администрация и масова престъпност и циганицазия. Общо взето глупав е този дето дава баницата ....
9
 
3
 
9
redcretin до: melon
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Не е лошо, неизбежно е. Лошото е че се стимулират кръчмите, а лекарства, храни остават скъпи. Инак борда е пътник с ЕРМ2, така че не го мислете - мислете какво да правите когато 1 лев струва 30 евроцента вместо 51 - както е сега.
0
 
14
 
8
преди 1 месец
Лошото е, че се започва едно упражняване с нещата, които са работещи - валутният борд и данъчната система. Не са кой знае какво, но работят все пак.
2
 
9
 
7
преди 1 месец
Питали радио Ереван: “Може ли да се убие таралеж с гол з***дник?”
“Може..., ако з***дника не е твой.” - отговорили от радиото.
10
 
2
 
6
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Каквото и да направи ББ (според пишещите долу) е грешка. И обратното да беше направил, пак щеше да е грешка.. :) :) :)
3
 
10
 
5
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Пълен тъпизъм, най-вероятно ББ се готви да предава щафетата на друг и не го интересува кой ще оправя кашата. Може би се готви за президентското кресло ....
1
 
16
 
4
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Че решението е чисто поопулистко - няма съмнение. Но по големия проблем е избрания начин на реализация - абсолютна липса на реален поглед върху самото събиране на данъчни постъпления. Наясно ли е господина какъв скрит разход е заложен в подобно решение за различни данъчни ставки за отделните отрасли - това касае преработка на счетоводен софтуер както от страна на фирмите, така и от страна на приходната агенция, препрограмиране на касови апарати и т.н. което ще трябва да се заплати пак от фирмите и то 2 пъти, защото ще се играе същото упражнение като свърши периода. Далеч по просто и ефективно решение беше ставката да си остане единна, а като искат на отделните отрасли да се отпуска данъчен кредит в размер на съответната процентна разлика на обявените им отчети по ДДС, като по този начин ще ги стимулират и да не крият обороти. Съответния бранш като е наясно със схемата, може да калкулира това облекчение в съответно намаляне на цените си. Просто и без излишни галимации, а иначе сега ще почне пак едно бягане след необмисленно решение.
4
 
8
 
3
dobri до: dr.5rov
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Това не е поемане на отговорност, а безотговорност. Може да поеме отговорност като плати от джоба си разликата в бюджетните приходи. Ама вместо това ще плащаме всички ние - кой чрез глоби, кой чрез ревизионни актове...