Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

Транзитът на руски газ през Полша спря окончателно

"Газпром" е изключил помпата на газопровода "Ямал", за да балансира износа си заради излишъка на газ на световния пазар, посочват от Fitch Natural Resources

   1| 2| 3    
3
 
5
 
22
khao до: Императорът
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
В един момент Германия и сие ще им се МОЛЯТ за газ
---
ама нали това щеше да стане след като долара се капишне, така че време бол!!!
1
 
7
 
21
Sokratus до: vzhekoff
преди 3 месеца
Не!!
Турски поток спря, а става само с руска газ! Осветена от поп служител в КГБ!
Хахаха
5
 
4
 
20
vzhekoff до: Sokratus
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Явно и ти си се лекувал с газ :)
4
 
6
 
19
Sokratus до: Императорът
преди 3 месеца
Както винаги пускаш фалшиви новини, а истината е:
ГъзПром врътна кранчето на Ямал, защото във великата държава лекуват болните от Ковид-19 с инхалации с газ! Така превръщат болестта в обикновенна пневмония и починалите вече не са в графата на Ковид-19!
Хахаха
Ей ще си умреш прост, за няколко рублей!
Хахаха
3
 
5
 
18
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Спират, щот търсенето е малко в момента.
Но за сметка на това предлагане бол.
Терминали за втечнен газ-също.

А банановите републики, които се издържат от продажба на нефт и газ, ще страдат.
Енергия вече има и все повече ще има от всякакви възобновяеми източници, просто едни ще си останат с въглищата и петрола и ще си спомнят за хубавото старо време, когато точеха и се чешеха по тумбаците, а другите ще просперират.

Така е в живота.
Затова в едни богати на петрол и газ страни минималната заплата е 270 лева, а средната няма и хиляда. Ми те тия Македония вече не могат да стигнат по заплата и по покупателна способност, бе :))))
5
 
6
 
17
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Добре е, че пияното ефрейторче се разпознава. Не знам само как може да пише "от обща култура", като му липсва такава, а и не само обща...
4
 
4
 
16
Императорът до: Императорът
преди 3 месеца
А: линкът забравих:

https://www.investor.bg/aziia/336/a/rusiia-obmislia-izgrajdaneto-na-vtori-mashtaben-gazoprovod-s-kitai-304581/?utm_source=internal&utm_medium=article&utm_campaign=tag_box
7
 
4
 
15
преди 3 месеца
И най-вече една новина от Инвесторът - която - необяснимо как Стоянчик, Зелков - и сие - не са я забелязали - това - което говоря от ного време - Мощта на Сибир 2 - и всичко, което казвах, а тука розавата клика ме изкарваше, че си измислям - газовата връзка от главните находища на Газпром към източната част на мрежата им - тоест към Китай - подписаният договор с китайците за доставка на газ за мин 400 МБ - и т.н.
Газпром разбраха, че заради европейската политическа *** - първо пазарът е несигурен и дори непазарен, контрагентите играят кyрвачката, транзитните страни откровено саботират доставките политиците имат някакви енергийно безумни планове, икономиката зацикля - и пренасочват бизнеса си там, където икономиката расте, клиентите са сериозни и си държат на думата и на договорите, а политиците се грижат за националния интерес, а не за кефа на някакви озверели грантозависими екоталибани !!!

И - затова - Газпром правят логичното. В един момент Германия и сие ще им се МОЛЯТ за газ - ама нищо - за тях LNG на двойна цена.
4
 
8
 
14
преди 3 месеца
Първо - полските пияници обявиха, че ще спрат преносът на газ по този газопровод - от злоба, за да прецакат Русия - Газпром им отговори, като просто ги изпревари.
Второ - проблемите с доставките през полша трябва да светне на германците като една ного голяма червена ламБа - и ПАК да си помислят дали да продължат да прецакват СП 2 и да остават газовите си доставки и оттам енергийната си сигурност в ръцете на изpоди и дегeнерати като укри и поляци - или да се погрижат за себе си (а и за нормалните държави около тях)... да не говорим за другите проблеми, които - както казах ного пъти - са основно за Германия.
За намалените доставки - и за Турски поток - ами води се газова война - а и слузеста война. И то - в ситуация на силно намалено търсене - заради препълнени хранилища и складове и почти спряна икономика. Да - LNG откъснаха голям дял от доставките на Газпром - но на каква цена? Лятото още САЩ продаваха в Европа газ на загуба. Катарците сигурно също тоже. Е, докога ще издържат да продават на загуба? Колко шистови компании в САЩ вече фалираха? Засега само малки, но докога само малки? В Турция - Турски поток ще бъде почти неизползван точно дотогава, до когато Газпром предоговори условията и намали цената !!! Защото Газпром има възможност - при готови газови трасета - да намали цените - съперниците им нямат !!! Техните разходи по самото втечняване, при транспортът - са си константа.
Накрая Газпром ще предложи такива цени, че тия с LNG просто ще трябва или да фалират, продавайки на огромни загуби, или да си потърсят други пазари. Отделно ТЕПЪРВА Газпром ще навлезе И на пазара на LNG - и със сиурните печалби от тръбния газ, ще отнесе конкуренцията и там. Така че и при тая война - ще стане както при истинските войни - руснаците не ги започват - а ги завършват.
3
 
5
 
13
Стоян Петров до: vzhekoff
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Хихихихи, аз казах, че пиша от обща култура. Нямам намерение да се напрягам, за да доказвам че големите руски енергийни проекти са големи руски приказки. За всички това е видно. Особено трагична е ситуацията с любимия ти Турски поток. Построен а все едно че го няма "По его оценкам, цена на трубопроводный импорт из РФ в Турцию во втором квартале составит около 6,5 долл. за 1 млн британских тепловых единиц (BTU) по сравнению с 1,5–2 долл. за 1 млн BTU за спотовые поставки СПГ."
Погледни как определят руснаците любимото ти отроче - многострадално : Существенно снизила Анкара и закупки газа у РФ, несмотря на завершение многострадального проекта «Турецкий поток». Слабый спрос на трубопроводный газ будет сложно удержать и в будущем: цены на СПГ часто оказываются ниже стоимости трубопроводного газа, напоминают эксперты."