Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

ЕЦБ се готви за най-лошото - живот без Бундесбанк

Има повишен риск от напускане на еврозоната от отделни страни членки, предупреждава ЕЦБ

1
 
3
 
9
driverf1 до: khao
преди 1 година
Няма профилна снимка
На Германия и трябва пазара в Еврозоната.....,така че трудно ще се раздели с него и очаквам да се наведе малко.....,така или иначе немците не могат да изкупуват всичката продукция (автомобили).....
1
 
2
 
8
khao до: Ironhorse
преди 1 година
Няма профилна снимка
логиката ти е изградена върху лични пристрастия... никъде не си зсегнал точката че германия печели от еврото най много от всички... и защо да си коли златната кокошка ?
3
 
2
 
7
преди 1 година
В еврозоната не се прилага официална защита срещу щети от нямане на пълна икономическа стойност на въведено в употреба евро.Пандемията Covid-19 е много силен стимулатор за щети от грешката на Европейската централна банка.Сега страдаме от нови щети от грешката на Европейската централна банка, ала европейските депутати пренебрегват (същественият причинител) допусканата грешка на Европейската централната банка.Сега съществения проблем е злокобното влияние от Европейската централна банка.Вариантите са два:Първи: Пренебрегването на грешката на Европейската централна банка увеличава щетите.При тези условия е невъзможен устойчив Европейски съюз.Втори: За устойчиво спасение от икономически щети е необходимо:1. Обществено разобличаване на съдбовната грешка на Европейската централна банка за неправилно въведено в употреба евро.2. Прекратяване на грешката на Европейската централна банка.Все още европейските политици пренебрегват грешката на Европейската централна банка. Защо?
1
 
6
 
6
Ironhorse до: Mirilai-lai
преди 1 година
Няма профилна снимка
Куриозното е, че споменатите искат не искат ще останат в Еврозоната, защото:1. Ако напуснат - еврото ще отде в космоса и ще дължат пари във валута, която вече не печатат. Ще обеднеят веднага поне три пъти.2. Ако Германия хипотетично каже баста, еврото ще се сгромоляса, Германия ще пие студена вода за раздадените дългове, но останалите в еврото ще имат да връщат на пазара трилиони евро, което колкото и да е обезценено ще ги разори. Освен това пак ще обеднеят за минути поне три пъти.Държавите с дълг сега ще бъдат тричани ... гърците първи го изпитаха
1
 
5
 
5
преди 1 година
голямо "се-ла-ви" ще падне, Гърция, Испания и Италия - пазители на еврото
2
 
9
 
4
преди 1 година
Няма профилна снимка
За мен ЕС и ЕЦБ имат сбъркано отношение към дълга.Дълговете са лошо нещо, а не добро.Испания, Италия, Гърция, Португалия трябва да разберат, че не могат да поддържат жизнен стандарт за сметка на Германия и Северна Европа.ЕС и ЕЦБ ще бъдат преформатирани в смисъл да се изчисти дълга. За да стане това, Зелената сделка ще бъде бастисана, още повече след като Китай официално обяви, че няма да спазва Парижкото споразумение.Общи облигации на ЕС няма да има!Брюкселският елит съставен от глобалисти ще бъде пометен, защото САЩ и Китай вече е спазват правилата на глобализма, а Германия не са балами.Глобализмът умря !!!ЕС не може да си позволи челен сблъсък с Германия, още повече когато Германия е права що се отнася до печатането на пари и купуването на боклучав дълг.
2
 
3
 
3
фиг.1 до: dr.5rov
преди 1 година
Няма профилна снимка
Те някои свръхпредпазливи хора се готвят и за извънземно нашествие, друг е въпросът колко голяма е вероятността за подобно нещо и дали изобщо има смисъл да се мисли за него. За мен това по-скоро е намек от страна на ЕЦБ, че няма да остави Германия да командва.
1
 
8
 
2
преди 1 година
все едно от една кола да извадят двигателя и да кажат: споко бе, няма страшно, да се маха , и без него ще се справим...
0
 
5
 
1
преди 1 година
Няма профилна снимка
Полезна статия. Поставя точки над много i - та. Дори и нещата да запазят негативния си ход, не мисля, че Германия ще излезе от Еврозоната, нито пък някоя от останалите страни. Ако някоя страна заплашва с такова излизане, това е повече блъф отколкото реално намерение. Мисля си, че такива люшкания при една нововъзникваща валута са неизбежни. Намирането на равновесното и устойчиво състояние не става с декрети. То се открива (обичайно) с поредица от проби, грешки, корекции.