Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Бюджет и финанси

Проф. Хр. Вучева: Може би е време за промени в данъчната система

Създаването на държавна петролна компания няма да даде резултат, защото беше подхвърлена недостатъчно обосновано, посочи финансовият експерт

1
 
3
 
3
Solar Power до: Whitestar
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Създаването на какво държавно ще помогне ?!?! Нищо не разбрах ? Посочи една държавна фирма която е на печалба ? Аз не виждам такава ! Защо мислиш, че това няма да е поредното БДЖ със сто милиона загуби на година ???!?! Държавата се е доказала,че НЕ може да прави бизнес !!! Сякъш не можеш да се върнеш назад след 1945 и да провериш сам ?
1
 
4
 
2
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Бабе и ти много стоиш над учебниците в БАН , но явно не си в час с нещата. Вземи си открий фирма намери 1000 работника плащай им прави бизнес и ела тогава да говориш глупости. Затворихте фирмите сега им вдигнете и данъците :) Хитро ! И после кой ще плаща на армията от администрация ?!? включително и ти ! А на пенсионерите ? А за децата ? А за майките ? Лесно ти е но единствените които вкарват пари в държавата са фирмите. Спрат ли да снясят яйца го д у х а т е всички :)
2
 
2
 
1
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Понижаването на ДДС е много деликатен процес, тъй като една такава промяна засяга всички отрасли на икономиката, независимо в кой сектор е промяната. За това и световната практика е такива промени да стават в рамките на два-три процента, най-често в сфери с нулева еластичност на търсенето или такива, които са засегнати от икономическа криза. Дали решението за по-голям спад ще даде положителен резултат е спорно, но предстои да видим. Картелът на горива вероятно няма да се разтури от спада на цената на суровините. Въпреки това създаването на държавна петролна компания ще спомогне за диверсификацията на родния пазар. В толкова необичайни условия, обаче, едва ли това ще е сигурен ход.