Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

САЩ

Капсулата на SpaceX с двама американски астронавти се скачи с МКС

Астронавтите ще останат там около четири месеца

   1| 2| 3| 4| 5    
4
 
9
 
22
zelka007 до: pepe
преди 2 месеца
преди да пишеш небивалици поне прочети как е сглобена МКС , какво представлява , кой е качвал модулите , къде са изработвани ... :))) ... и уикито ти стига , има препратки за всеки модул ... в БГ и в момента се изработва апаратура за МКС ... :))) ... аман с това едно време какво беше са и шоколадът развалиха ...

https://en.wikipedia.org/wiki/Assembly_of_the_International_Space_Station
9
 
6
 
21
преди 2 месеца
"Дали е време да опаковаме багажа си за Марс? Зависи колко време трябва да опаковате. Мъск предположи през декември 2019 г. че може „да се надяваме“ корабът да предприеме първия си орбитален полет само след два до три месеца, което означава, че може да лети някъде през март. Първият пилотиран полет до Марс се очаква някъде след мисията до Луната с Юсаку Маезава, предвидена около 2023 година."

Айде на билетите , продавай панелката и стягай багаШа , сичкото трол ...
4
 
3
 
20
Dr. Vatnikov до: Dr. Vatnikov
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
*** kочината
*** гaлoши
5
 
12
 
19
Стоян Петров до: ing5rov
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Не че си нежелан на Земята, но мисля че всички съфоромци ще дарим средства за да ти купим билет за Марс.
4
 
12
 
18
Dr. Vatnikov до: ing5rov
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Няма как да разбереш важността на полета до Марс ти, пенсиониран старшинка, който цял живот само е гледал да гепне нещо от ГСМ склада и да скатава.
Няма как да разбереш, твоя кръгозор стига до *** в двора, джанките за ракия, а хоризонта ти стига до върха на гумените ти ***.

Затова си толкова злобен и завистлив, хората постигат и вървят напред, а ти даже една каруца сгурия не можа да насипеш в двора и джапаш в калта...
4
 
13
 
17
zelka007 до: Hahoto
преди 2 месеца
на дракона си има тоалетна по принцип ... :))) ... той е предвиден да може самостоятелно да оперира до 7 дни в космоса или прикачен за МКС до 210 дни . тази версия в момента е изчислена за 120 дни . едно място струва $52млн. , а на союз едно място струваше последно $79млн , сега колко е не знам , говореха че са го вдигнали до $100млн. за тази година . цялата шумотевица не вдяваш ли за какво е ... :))) ... чул ли си термина космически туризъм . знаеш ли че са продали вече два полета за края на тази година с по един астронавт и по трима пасажери . излитане , 7 дена престой на МКС и кацане ... :)))

нагласил се е да направи и дракон XL ... с него ще кара туристи около луната и там ще стоят в тамошната орбитална станция дето ще строят ... :))) ... даже и за там е продал вече билети ... :)))

и понеже знам , че ще напишеш че е галениче на НАСА , ами не е ... неговата фирма е получила най-малко пари за проекти от НАСА . роскосмос е получил повече да сме точни . търговският му оборот към средата на 2018 от началото през 2002 е достигнал $12млрд. от тази сума от НАСА е получил около $2,9млрд. но за свършена работа , нищо безвъзмездно ... :))) ... в това число и за днешната мисия , дето сме свидетели на нея и за още 5 дето ще направи ... кажи са как е в роскосмос настроението , дето държаха 2005г 50% от всички изстреляни спътници в околоземна орбита и качени товари до МКС . са вдяваш ли защо е целият този рев и сополи от рассийска страна ... :)))
8
 
6
 
16
ing5rov до: Dr. Vatnikov
преди 2 месеца
„… Уверен съм, че отиването на Марс (билетът за връщане е безплатен) ще струва по-малко от 500 000 долара един ден и може би под 100 000 долара. Достатъчно малко, че повечето хора в страните с развити икономики биха могли да продадат дома си на Земята и да се преместят на Марс, ако искат”.

: )))
4
 
11
 
15
Стоян Петров до: фиг.1
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Мъск не е злопаметен, макар и коментара му след изстрелването да бе ; " Батутът работи!".
6
 
8
 
14
ing5rov до: Dr. Vatnikov
преди 2 месеца
наскоро Мъск коментира система за заем за приключение на Марс. Изводът е, че с тази схема за заем заселниците на Марс могат да изплатят сумата работейки за своя град. И когато той се изплати, може би ще могат да си позволят свой собствен дом на Марс.

„Вероятно ще ви бъде дадено жилище, докато все още не можете да си позволите собствено ново марсианско жилище“, казва Мъск.
9
 
2
 
13
Hahoto до: Стоян Петров
преди 2 месеца
Стояне, що душите афронавтите бре!?