Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

САЩ

Капсулата на SpaceX с двама американски астронавти се скачи с МКС

Астронавтите ще останат там около четири месеца

   1| 2| 3| 4    
11
 
5
 
10
ing5rov до: Dr. Vatnikov
преди 1 година
Д-р Лапников , поканен сте за първата / и единствена ! / експедиция за колонизацията на Марс ... билетът е еднопосочен ... : )))
7
 
7
 
9
преди 1 година
Няма профилна снимка
МКС е струвала на НАСА между 3 и 4 милиарда всяка година. Ако Мъск е изхарчил едногодишната субсидия за да осигури евтини полети, всички американци наистина трябва да са му благодарни. Ето : " Както отбелязват от "Дъ Върдж" без МКС американските астронавти може да бъдат заземени тук години наред без нито една космическа дестинация, докато НАСА не разработи новите си средства за пътуване в космоса. Както припомня порталът, проектът за станцията съществува от близо две десетилетия и експлоатацията на станцията струва на НАСА между 3 и 4 млрд. долара годишно, заедно с още 87 млрд. долара държавно субсидиране".
7
 
12
 
8
преди 1 година
Няма профилна снимка
С днешния акт, сър Илон разформирова Роскосмос, пенсионира рогозин и смени статута на руските космодруми в писти за състезания с каруци.Довиждане, приходи от изстрелване на спътници, довиждане приходи от извеждане на хора и оборудване, досвидания! Какво остана, таварищи? При петрола чаршафите ви показа кой командва, евреите и фесовете ви свалиха гащурите при военните тенекии и ви лъсна голия г*з, при газа налапаха вода, никой от новите патоци не работи, но за сметка на това газ иде отвсякъде вече, арестуваха им марките с водка....Нищо, малкото Пу ще ви пусне някоя анимация сега, за безаналогово откритие, с което не само цял свят могат да избият, но и всякакви извънземни, ако се появят.
12
 
6
 
7
Hahoto до: zelka007
преди 1 година
Прав си Зелев! Най-накрая великата САЩ ще могат да се откажат от космическата помощ на изостаналата бензиноколонка, с разкъсана на парчета икономика. От 2011 година именно тази бензиноколонка осъществява ВСЯКА доставка, товар, и афронавти на най-великата цивилизация в света ... Интересно, че никой друг /от толкова много велики/не може /ама подробности де/. Е Зелка, от днес вече ще могат да пилотират до МКС 2 страни! Наистина, това е велик прорив в космическата ера! :))))
16
 
6
 
6
преди 1 година
Няма профилна снимка
За пръв път частна компания ...., я пак. Американците плащали 86 мил. долара за извеждане на астронавт до МКС, а сега щели да плащат 56-58 мил. на Мъск, само дето НАСА го е финансирала с близо 4.5 милиарда долара за да достигне достигне до тук, да не говорим за технологии и инженери подготвени по правителствени програми за НАСА, които се ползват пак от "частната" компания на Мъск. Като сметнем по колко човека годишно изпращат САЩ до МКС, ще им излезне на сметка около 2150г. Да не отваряме темата че МКС е с по-голяма заслуга на руснаците - ползвани са руския опит от РКС (Руската космическа станция) и техните товарни кораби за извеждане на обурудването за построяването на МКС. Да не споменаваме че РКС можеше още да се ползва, но понеже на напредналите нации им беше неудобно да излитат в космоса за да посещават РКС :) , тя беше приводнена под давлението на американците през мътните години на Елциновото управление. Така че айде по-леко с еуфорията, че чак по новините за българското участие в "историческото" събитие. Ами България преди 50г. произвеждаше оборудване за РКС и имаше научни програми за космически изследвания. А сега повод за гордост са американски инженери от български произход - какви висоти достигнахме за 50г.
13
 
4
 
5
преди 1 година
Илън Мъск: Продайте къщата си и започнете нов живот на Марс.Айде зелев , кухаото и ватника да побързат , първите на половин цена ... : )))
2
 
14
 
4
zelka007 до: ing5rov
преди 1 година
рогозин какво каза 2014 там за батута ... :))) ... те , работи си батута рече Мъск ...
2
 
14
 
3
Eon
преди 1 година
Няма профилна снимка
Чакам Императора да почне сега да плюе от село по Мъск.
8
 
5
 
2
преди 1 година
Алилуя, страхонтна новина! Невероятен успех! Нова ера в космоса! WOW! Най-накрая афронафтите ще могат да пуснат по една вода в МКС-то! :))))))))
10
 
6
 
1
преди 1 година
Честито на американците ... айде по нататък и до луната да идат ... : )))