Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

ЕС обмисля допълнителен данък за пазарен достъп за 70 000 компании

Според Йоханес Хан приходите от налога може да достигнат до 10 млрд. евро и ще се използват за финансирането на програмата за помощ на страните членки

1
 
1
 
1
преди 3 месеца
Тоя безусловен инстинкт "дайте да таксуваме богатите за всяка наша *** идея" някак трябва да бъде пресечен.

Много е лесно така - обещаваме да гепим пари от някакви популярно необичани "гиганти", сякаш работещите там пасат трева, а не се изхранват именно от нашето потребление, и първото нещо, което ще направят, няма да бъде да ни вдигнат цените.

Не може обаче тия лекенца във всякакви видове парламенти до безкрай да се крият зад измисления враг — големият бизнес. Трябва най-накрая някой да проумее откъде идат парите.

Инак, по конкретния повод: от COVID-19 пострадаха в крайна сметка хората. Затова ролята на правителствата е да намерят пари, например чрез заеми, и да помогнат на най-закъсалите да изтеглят, след което чрез данъци да наберат обратно парите, с които да погасят заемите. По същия начин главата на семейството набира ресурс, за да излекува болното си дете примерно. Няма нищо скандално, нали именно това е смисълът на социалната държава — големите товари ги носим всички заедно, за да не премачкат най-уязвимите.

Дръжте го бизнеса надалече от тия тънки сметки...