Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

САЩ

Тръмп заплаши да изкара армията по улиците

Ню Йорк стана поредният голям американски град, който наложи полицейски час

   1| 2| 3    
1
 
3
 
30
преди 1 година
И както винаги се получава - фокусът бива изместен от основния проблем към някакви странични действия далеч от първоначалната идея. За това основна роля играят медиите. От протест за равноправие и против расизъм, новините се превърнаха в "изпочупени витрини и барикадирани магазини"....естествено, че онази част от обществото, която се издържа основно с насилие, грабежи и рекет, ще се възползват от създалата се ситуация - полицията не може да обхване всички нарушения, да прегледа камери и да потърси виновните, за да ги изпрати на съд - просто липсва човешки ресурс за такива масови действия. Както липсва материална база и ЧР за справяне с масово заразяване при пандемия...Жалкото е, че накрая се изправят едни срещу други граждани в униформи и цивилни граждани....вместо да се обединят и да превземат "кораба майка".Както навсякъде по света...граждани срещу граждани, заплетени в интригите на власт имащите.
2
 
1
 
29
преди 1 година
Та по темата...прекалено много права и свободи имат както американските граждани, така и държавните органи и институции.Не може да гръмнеш цивилен, защото си решил, че евентуално ще извади оръжие, а той човека да си бърка за портмонето...това е безумие. Явно има някакво нагнетено напрежение с което полицаите не могат да се справят и то повлиява на преценката им (най-вероятно стресът идва от това, че всеки има право да се въоръжи). Лошото е, че системата не осъжда и освобождава такива служители , а ги оправдава - това е сбърканото.И при нас това е сбърканото....подкупи ми взимат с десетки хиляди,водят организирани престъпни групи, а накрая ги пускат г.ей.четата с подписка...ние сме дебелокожи и се правим, че не виждаме колко е прогнила системата - там показват недоволството си и да, естествено ще се намерят измети, които ще решат, че е настъпила анархия и могат да крадат безнаказано. Сигурна съм , че и тук биха се появили такива, които с удоволствие ще разбият витрината и ще замъкнат ризи и сака за по 300-500 лв.
1
 
4
 
28
преди 1 година
Всички говорят как "ако били образовани щели да работят и нямало да крадат и сега да се бунтуват" и ги сравнявате с нашите ман.г.али, но давате ли си сметка, колко струва образованието в колеж? И как едно средно статистическо семейство започва да спестява за образованието на детето си още с неговото раждане? Или ако семейството не може да спести, то бъдещият студент трябва да тегли кредит, който да изплаща после 30 години?! У нас в държавен университет таксата е 300-400лв. Във френските държавни университети такса няма! После да си говорим за политики на затъпяване, бедни прослойки на обществото, неграмотни, глупави и неквалифицирани... Колкото по-достъпно е образованието, толкова по-продуктивно и печеливщо е обществото.
2
 
5
 
27
0pk
преди 1 година
Да здравствует американская весна! :D
5
 
1
 
26
khao до: panther
преди 1 година
Няма профилна снимка
Американското цивилно население има 100 (СТО) пъти повече огнестрелни оръжия---да бре...кажи къде са паркирали 1000те самолетоносача?
2
 
3
 
25
Dr. Vatnikov до: panther
преди 1 година
Няма профилна снимка
И що реши, че това оръжие ще бъде насочено срещу полицията?Такива "протестиращи" в по-малките насекени места няма, щото местните няма и да чакат полицията, ще ги "обработят" самостоятелно.
3
 
4
 
24
Bones до: panther
преди 1 година
Няма профилна снимка
Абе тамън се канех да напиша нещо в тази насока, белким им светне нещо на привържениците на армията по улиците. Един заблуден куршум и се почва гражданска война.....
3
 
4
 
23
преди 1 година
Няма профилна снимка
Американското цивилно население има 100 (СТО) пъти повече огнестрелни оръжия, отколкото има американската армия. Да си знаете.
3
 
5
 
22
Hahoto до: фиг.1
преди 1 година
Нали, за да потушат вандализма и грабежа от няколко елемента, въпреки че голяма част от протестите са мирни и многорасови, трябва да пратят американската армrя. Щом за вас е нормално военното присъствие по американските улици през 2020 г., за какви двойни стандарти говорим! :)
6
 
4
 
21
преди 1 година
Няма профилна снимка
Ама не може първо да защитавате Асад, че е използвал армията, а после да критикувате Тръмп, че се кани да направи същото. Това е двоен стандарт. Има и друга много съществена разлика, дори Тръмп не би заповядал да "гръмнат" няколко протестиращи, той просто иска да защити гражданите и имуществото им срещу мародери и вандали, което не знам какво общо има с някакви си протести. Ако не хващате и тази разлика, вече не мога да ви помогна.