Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Централна и Източна Европа

„Газпром“ е под натиск: Руско-китайски газов проект в Сибир зацикли

След критиката за „Северен Поток“ 2 сега проблеми има и при друг проект на руския концерн – според официална информация заради поддръжката

0
 
1
 
8
преди 3 месеца
Хайде и тук соросоидната пасмина надала вой. Такива като Ватников имат огромен късмет, че ДИШАНЕТО е несъзнателен инстинкт, а не разумна дейност, иначе нямаше да живеят и пет минути... добре, че Бог е милостив.

Първо - източникът е СМЕШЕН - Лента.ру е жълта *** медия. Доказаните резерви на газовите и петролни находища се потвърждават от независим международен одит - ама такива крeтеноиди като ватников или стоянчик, няма откъде да знаят това.
Второ - само функционално неграмотен - може да не види огромните противоречия в текста. Например, че от 148 сондажа 20 били "напълно сухи" и това коствало на Газпром 4.3 МБ. Следователно - по проста сметка всички 148 сондажа струват почти 32 МБ - и то само сондажи в един отдалечен и второстепенен за Газпром район. Много богат изкарвате Газпром, бе - в опит да го изкарате "губещ" и "фалирал"?
Или несъответствието между договорените количества за доставка и все пак наличните резерви - и то наличните според смешната "медия" Лента.ру, които ще стигнат за десетки години... но въпреки това проектът се провалил?
4
 
1
 
7
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Този път ще защитя Бойчо. Новината не е само от лента.ру, който сайт като цяло не е надежден, но имаше подобна статия и в Handelsblat. Подробностите обаче са, че този газопровод като цяло много бавно излиза на пълна мощност, понеже пренася т.нар. "мазен" газ - природен газ с високо съдържание на много ценни съпътстващи газове, освен метана. Руснаците строят огромен преработвателен комплекс близо до границата с Китай за да отделят тези газове и да извлекат ценността им, а не да ги предават на Китай. Газопроводът и комбинатът трябва да заработят на пълна мощност след 4-5г. По-интересно обаче е друго. Защо се пуска тази статия с руски в основата си източник. Подозирам, че е по-скоро опит да се инспирираизкуствено притеснение за суровината. Част от нея е от находище, което се ползва и за износ към Европейския съюз. Струва ми се, че по-скоро става дума за опит да се надуе вербално доста ниската в момента цена на газа по изкуствен начин.
3
 
5
 
6
zap
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
тук някой разправяше, че "големите руски енергийни проекти са големи руски празни приказки"
а се оказаха празни дупки ("напълно сухи")
4
 
5
 
5
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Пилците се броят на есен. На Китай трябва да доставят 5 млд. куб. метра. годишният добив е планиран на 25 млд. дори да успеят да изпомпат половината ще има достатъчно за китайците. Дори и да почнат да продават по 38 млд. от догодина което не е така /доставките ще растат постепенно/ и с намалената оценка за размера на находището ще им стигне за 30 години.
да не говорим че с проекта Силата на Сибир 2 смятат да свържат газопроводите в европейскаа част с тези в азиатската. При нужда ще могат да насочват газ от изток на запад.
И на края, но не по важност Лента.ру е тяхната DW. Добре е да се потърси информация от независим източник.
6
 
5
 
4
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Ой, ой, что случилась, дорогие таварищи?
Силата на Сибир щяла да достави газ на Китай, колкото за потреблението на една България....мухахаха!

Ква сила, кво нещо!

А бай Мъск им завъртя и кранчето с ракетките...кво остана таварищи, след арестуваните марки водка, най само девушките останаха, а?
5
 
5
 
3
преди 3 месеца
Аре пак да плачим на чужди гробща. Че кои бизнес няма затруднения , ще си ги решат не се напъвайте да роните соросойдни сълзи.....
4
 
3
 
2
преди 3 месеца
учителя по философия?
7
 
8
 
1
преди 3 месеца
импе , ква стана са кашата не е истина ... кой ми (цензура) в гащите ...