Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

България

Цените на жилищата у нас намаляват с 3% през извънредното положение

Апартаментите под наем поевтиняват по-бързо от жилищата за продажба, сочат данни на платформа за имоти

0
 
3
 
8
Веск до: xapoznai
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Е да де ама нали в България не можем да печатаме пари. Трябва ЕЦБ да напечата и да ни даде. На нас не, на банките. Проблемът за мен е в свръхзадлажнялостта на планетата като цяло. Отделно 6 от най-залъжнелите държави в света били държави от Еврозоната. Ще печатаме пари, ще вземаме заеми, ще надуваме доларовия и евровия балон. Да де ама до кога? Дали може да е вечно? Ако парите нямат цена, щото всеки може да вземе заем колкото си ще и то без лихва това капитализъм ли е или комунизъм? Бачкаш колко искаш, а заем вземаш колко со щеш. Щото и в соца имаше лихви. А относно имотите до преди 10-15 години имаше закон -жилището струва около 100 месечни наема. После май станаха 200 наема. Сега какво - 300 наема ли? Инвестиция дето няма да се върне за 20 години при активна трудова дейност 40 години за един човешки живот не е инвестиция, а глупащина за мен. Не ангажирам никого. Ако вместо имот обаче у нас си купил да речем акции на Божков или Бобоков става още по-зле. Не говоря за фирми, че не е редно да помагаме да се сриват фирми тествани успешно на борсата. Та става интересно. Срив на цени не, но едни 20 процента надолу , колкото да изкараме някой лев от кризата що не. Пък и данъците трябва да се вдигнат поне за след първо жилище. Щото нали още не сме в комунизма.
1
 
6
 
7
khao до: red6
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
данъците са ниски, защото всеки държавен крадец се е нагушил с имоти... нима мислиш че сами ще се обложат?
3
 
9
 
6
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Жалко, че няма мъже в управлението - да оправят данъците за НИ за второ, трето и т.н. жилище - да отиде на 2-3-4% процента от данъчната оценка да видим кон боб яде ли. Проблема със презастрояване, празни апартаменти, наемният пазар и всяка друга далаверка на "строителните предприемачи" ще се реши за дни :D И после колко брокерски сълзи ще има...
2
 
11
 
5
преди 3 месеца
Нека купувачите да не купуват,до края на годината,да видим ,какво ще стане с цените....
4
 
16
 
4
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Цените на жилищата в БГ при реално изповядани сделки са паднали с точно 30%. Обявените цени са едно, но отстъпките, които продавачите се принуждават да правят са големи. Такъв сериозен спад за толкова кратко време предвещава разрушително цунами в имотния пазар. Едната от големите имотни фирми се държи от роднина, който лежи по очи и реве. Утешавам го като му казвам, че след 10 - 15 години нещата може да се оправят и да почне да печели пак с хиляди на ден.
11
 
6
 
3
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
При количеството пари, което ще се напечата е смешно дори да се мисли за такива работи... Истината е, че цените на всички активи ще върви нагоре, а доходността ще доближи нула. В имотния пазар - по-ниски лихви, по-високи цени, по-ниски наеми...
5
 
17
 
2
преди 3 месеца
Споко ,кризата едва започна,който иска да купи евтино трябва да изчака една година..
4
 
12
 
1
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Доста малко, аз имах 4-ма познати, които бяха под наем - всички се изнесоха и се прибраха по родните си места. Гледам бая магазини около нас са се преместили, на мястото на фалирали такива, като единият е буквално в съседство.