IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ще намери ли скоро изход от безредиците Тръмп?

С предупреждението за изкарването на армията по улиците американският президент е решен на всяка цена да въведе ред и спокойствие, посочи политологът Христо Господинов

23:39 | 03.06.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Смъртта на Джорд Флойд в САЩ се превърна в катализатор на натрупаното напрежение. Реториката на политици, конгресмени, сенатори и на президента Доналд Тръмп допълнително налива масло в огъня и подклажда напрежение по отношение на тази деликатна тема в американското общество. Това каза в ефира на Bloomberg TV Bulgaria политологът Христо Господинов.

"Това не е първият случай, в който САЩ се изправят пред такива проблеми. В миналото има най-различни случаи, в които полицията е обвинявана в бруталност и че превишава правомощията си. Има немалко случаи, в които полицията стреля по афроамериканци в бедните квартали, които смятат, че са заплаха за тях", припомни той.

Господинов отбеляза, че в предходните години също е имало такива безредици.

"Сега те са по-многолюдни и обхващат различни градове едновременно. В предишните случаи по-бързо се намираше изход. Причина за безредиците е и икономическата ситуация в САЩ, която допълнително усложнява положението", смята политологът.

По думите му с предупреждението за изкарването на армията по улиците Тръмп иска да покаже, че е решен на всяка цена да въведе ред и спокойствие.

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всички гости на "Бизнес старт" вижте тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:44 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още