IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ю. Софрониев: До 3 години планираме 20-25% от капитала на Биодит да са на БФБ

От компанията отчитат троен ръст на запитванията от страна на хотели за техните услуги, коментира изпълнителният и директор

12:01 | 04.06.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg TV Bulgaria</em></p>

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

До три години планираме 20-25% от капитала на Биодит да се търгуват на Българска фондова борса (БФБ), заяви главният изпълнителен директор на компанията Юлиан Софрониев в предаването „Бизнес старт“ на Bloomberg TV Bulgaria.

Биодит е първата компания, която е подала документи за листване на Пазара за растеж на малки и средни предприятия.

След планираното набиране до 1 млн. лв. се очаква впоследствие да бъдат направени и вторични увеличения на капитала, обясни Софрониев.

„Около 7,8% от капитала на Биодит пускаме сега, като всички текущи акционери нямат право да продават акциите си в следващите 12 месеца“, посочи той.

„Освен това, като изпълнителен директор, аз поемам ангажимент да не ги продавам в следващите 24 месеца“, каза още изпълнителният директор на дружеството.

По думите на  Софрониев пазарната капитализация на Биодит в момента е 12,28 млн. лв., а при успешно увеличение на капитала се очаква да достигне над 13 млн. лв.

Очакванията са 95% от набраните средства да бъдат използвани за продажби и маркетинг. От компанията отчитат троен ръст на запитванията от страна на хотели във връзка с предоставяните от тях услуги.

„В условията на пандемия производството не е спирало, дори напротив, пандемията помага на технологичните компании, имаме запитвания от индустрията, от големи бизнес сгради“, каза той.

„За 2021 г. планираме нова емисия и излизане на печалба“, каза още Юлиан Софрониев.

Целия разговор с Юлиан Софрониев можете да видите на сайта на Bloomberg TV Bulgaria

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:46 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още