IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

УниКредит Булбанк ще финансира изграждането на жилищен комплекс RIVER PARK

Проектът е един от най-мащабните в София и се състои от къщи на две нива, всяка от които е с индивидуален двор

11:44 | 04.06.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Илюстрация: &quot;Недвижими Имоти Дивелъпмънтс&quot;</p>

Илюстрация: "Недвижими Имоти Дивелъпмънтс"

"УниКредит Булбанк" е финансовата институция, която ще застане до инвеститора "Недвижими Имоти Дивелъпмънтс" в изграждането на River Park. Проектът е един от най-мащабните в София и се състои от къщи на две нива, всяка от които е с индивидуален двор. Ситуиран е в подножието на Витоша, в близост до началната станция на лифта от Симеоново към върха на планината.

Главният изпълнителен директор на "Недвижими Имоти Дивелъпмънтс" Ори Нив сподели, че вярва в успеха на проекта: „В последните месеци всички ние се уверихме колко е важно мястото, в която живеем, работим и споделяме с близките си. Нашата цел е да създадем комплекс, в който има място за всички ни, домове, които предлагат комфорт, спокойствие и удоволствие, прекарано у дома“.

“УниКредит Булбанк се утвърди като надежден партньор на бизнеса и ние продължихме да подкрепяме добрите проекти, въпреки предизвикателствата, пред които ни изправи кризата, свързана с CoVid-19. Радваме се, че сме финансиращата банка на едни от най-мащабните проекти в София“, заяви Ана-Мария Баракова, директор "Финансиране на недвижими имоти" в банката. 

Тя вече доказа стабилната си капиталова позиция и готовността да подкрепи икономиката на страната, както и своите бизнес клиенти и физически лица с различни мерки, схеми за финансиране и отпускани кредитни линии.

River park разполага с всички необходими разрешителни за строеж. Вече се извършват и дейности по разчистването и подготовката на терена, а съвсем скоро на място отвори врати и офис на инвеститора, където всеки, който се интересува може да се запознае с River Park в детайли, както и да усети атмосферата на пространството.

Архитектурният проект на River Park предвижда изграждането на 352 еднофамилни къщи с двор, с изглед към Витоша и към София, върху терен от 215 000 кв.м. Реализацията ще протече в три фази. Първата от тях се очаква да бъде финализирана през лятото на 2022 година с първите 110 къщи.

Отличителен детайл за River Park е ниската плътност на застрояване – едва 15%, в резултат на което на площ от над 179 000 кв.м. ще бъдат създадени просторни зелени пространства с над 3000 дървета, сред които жителите ще могат да се насладят на пикник зони, алеи за разходка и бягане, фитнес на открито, парк за кучета и обслужваща инфраструктура.

Компанията зад River Park има повече от 40 години опит в областта на недвижимите имоти. Проектът се финансира от "Недвижими Имоти Дивелъпмънтс" (RED), което е 100% дъщерно дружество на Dynamic Group - международна инвестиционна група със седалище в Нидерландия, основана през 1973 г., като по-голямата част от дейностите й са свързани с развитие на недвижими имоти в глобален мащаб. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:24 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още