IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

И вторият съосновател на WeWork напуска компанията

Той е един от последните директори, останали в WeWork след сделката с SoftBank

17:30 | 05.06.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Bryn Colton/Bloomberg</em></p>

Снимка: Bryn Colton/Bloomberg

Съоснователят на WeWork Мигел Макелви ще напусне компанията в края на месеца, пише CNBC.

Макелви, който през 2010 г. съоснова WeWork заедно с Адам Нойман, е един от последните директори, останали в WeWork, след като SoftBank пое контрола през миналата година. Той напуска в момент на увеличаващи се предизвикателства в компанията, включително нов колективен иск, свързан с проваленото първично публично предлагане през 2019 г.

В имейл до служителите, разгледан от CNBC, Макелви пише: „След 10 години взех едно от най-трудните решения в живота си“.

„Въпреки че е трудно да напусна, знам, че има още много работа за вършене, така че мога да взема това решение, единствено знаеки, че тази компания и нашите хора са в добри ръце“, посочва още той.

По време на впечатляващия ръст и провал на WeWork, Макелви не беше на преден план, както Нойман. Той е смятан за мозъка за дизайна, който използва опита си като архитект, за да предефинира офис пространството, докато Нойман набра милиарди долари и разшири мисията, включвайки образованието.

След като миналата година Нойман се оттегли от поста главен изпълнителен директор, Макелви стана главен директор, отговарящ за корпоративната култура, и продължи да работи с новото ръководство, въведено през октомври като част от подкрепата от SoftBank. Японският конгломерат притежава 80% от компанията.

Forbes оценява, че нетното богатство на Макелви е спаднало до 900 млн. долара от пика му от 2, млрд. долара след помощта от SoftBank. Но след това японският гигант оттегли офертата си за покупка на акции на WeWork за 3 млрд. долара от инвеститори, с което потенциално средствата на Макелви са пострадали допълнително.  

Оттеглянето на съоснователя подчертава и драматичната трансформация на WeWork от един от най-бързо растящите стартъпи в света, някога оценен на 47 млрд. долара, до оператор на недвижими имоти на стойност 2,9 млрд. долара.

Миналата година напуснаха и главният технологичен директор на WeWork Шива Раджараман, ръководителят на недвижимите имоти Арън Елисън, както и четирима членове на борда на директорите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:20 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още