IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бодигард 2.0 - Интерактивна предупредителна жилетка за максимална безопасност

Интелигентната технология на жилетките предупреждава носителите им за потенциални опасности, използвайки светлинни сигнали, вибрации и звукови предупреждения

17:58 | 05.06.20 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Мотокар сервиз</em></p>

Снимка: Мотокар сервиз

Интерактивната предупредителна жилетка е най-новото допълнение към иновативната система за безопасност на Linde Material Handling с представител за България Мотокар сервиз. Жилетката е проектирана да предупреждава потребителите, по-специално водачите на мотокари и пешеходците, за потенциални опасности предварително.

Интелигентната технология на жилетките предупреждава носителите им за потенциални опасности, използвайки светлинни сигнали, вибрации и звукови предупреждения, като по този начин се постига максимална сигурност както вътре в мотокара, така и извън него.

Вътрешната логистика е сектор, поддържащ много високи стандарти за безопасност за работниците, особено когато става въпрос за промишлени камиони. Складовете, производствените халета и териториите извън тях често са пренаселени с хора и машини, всички бързат и дори, изглеждат малко объркващи. Високите рафтове, тесните пътеки, купчините стоки и прелезите с лоша видимост водят до това, че пешеходците и водачите на мотокари нямат ясна гледка към заобикалящата ги среда. Цифрите говорят сами за себе си: В Германия има около 11 500 произшествия с мотокари всяка година, а 44% от тях водят до някой ранен. Следователно способността да виждаш какво става наоколо, както и да виждат теб самия е от ключово значение.

Интерактивната предупредителна жилетка от Linde Material Handling подобрява безопасността в ситуации, когато видимостта е лоша. Това интелигентно облекло предупреждава потребителя веднага, щом наблизо има индустриален камион, излъчвайки светлинни сигнали, звукови предупреждения и вибрации. Ползата за безопасността е двойна: Първо жилетката алармира носителя за потенциалната опасност и второ, увеличава видимостта на самия индивид. Това го прави ценно допълнение към охранителната система.

Linde: Винаги в безопасната зона

Linde Safety Guard е иновативна система за помощ, която повишава стандартите за безопасност както за операторите, така и за пешеходците. Той също така предотвратява повреждането на стоките и инфраструктура, като активно следи обстановката около мотокара и издава предупреждения за предотвратяване на сблъсъци. Уредът, монтиран в подемно-транспортното средство, предупреждава оператора за потенциални опасности в непосредствена близост, с помощта на звукови предупреждения и мигащи светодиоди.

LED дисплеят също показва от коя посока се приближава пешеходецът. В същото време пешеходецът също получава сигнал или чрез Safety Guard устройството, което носи със себе си или чрез новата интерактивна предупредителна жилетка, и двете комуникират директно със системата в камиона. И двете устройства използват акустични предупреждения, мигащи светлини и вибрации, за да предупредят потребителя на приближаващия се камион и да повишат информираността за ситуацията за всички участващи.

Виж, чуй, почувствай: Там, когато имате нужда

Интерактивната предупредителна жилетка съчетава предимствата на конвенционалните предупредителни жилетки с иновативните предупредителни функции на системата Linde Safety Guard. Това умело решение за безопасност се адаптира към текущите условия на работа, а не обратното. Жилетката за предупреждение може лесно да бъде включена в ежедневните работни практики като стандартен елемент на облеклото, изискван от политиката на HSE за фирмата. Той е удобен за носене, лесен за използване и има дълъг живот, което означава, че работните процеси не се влияят и работниците се чувстват по-щастливи и по-сигурни в безопасността си.

Безопасно и удобно

Интерактивната предупредителна жилетка се предлага в шест различни размера. Доброто прилягане означава, че не се хваща на оборудване, рафтове или други елементи по време на работа. Дизайнът ѝ е направен така, че носителят да е в състояние да се движи свободно. Предупредителното устройство е разположено на рамото, където носителят най-лесно ще усети сигнала за вибрация. Тази позиция означава също, че акустичното предупреждение се излъчва точно до ухото. Настройките за предупредителния сигнал и вибрациите могат да бъдат адаптирани в зависимост от работната среда.

Лесен за употреба и издръжлив

Интерактивната предупредителна жилетка е лесна за използване и интуитивна. Звуков сигнал за стартиране потвърждава, че е активирана. Ако батерията е изтощена или е извадена, ще се чуе звуков сигнал за „изключване на захранването“. Светодиодът за състоянието ѝ показва на потребителя работното състояние на сигналния предавател по всяко време, а дисплеят на батерията показва текущото ниво на зареждане. Ако жилетката е свалена и сложена, сензорът за скорост автоматично я изключва.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:29 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още