IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Директорът на „Националната лотария”: Не знам Божков да е плащал рекет

Бях извикан в прокуратурата, разказал съм подробно за всичко, което знам, твърди Димитър Ганев

10:14 | 08.06.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: БГНЕС</em></p>

Снимка: БГНЕС

Не знам Васил Божков да е плащал рекет или „такса спокойствие“. Това каза в ефира на Нова телевизия Димитър Ганев, изпълнителен директор на „Национална лотария“ и партньор на укриващия се в Дубай бизнесмен.

"New Games и „Националната лотария” пари на властимащи не са давали. Не знам за среща между премиера Бойко Борисов и Васил Божков и не мисля, че такава е щяла да бъде полезна за нас, каза още Ганев и добави, че на двете дружества има издадени актове за 235 млн. лв., които били в начална съдебна фаза. „Смятам, че не сме направили нищо нередно и ще го докажем пред магистратите. Винаги съм бил убеден, че работим стриктно по закона”, категоричен бе Ганев. 

„Бях извикан в прокуратурата, разказал съм подробно за всичко, което знам. Искаха ми документация и съм я показал. Не съм сред хората, на които Божков е давал отчет за парите си. Той си има бизнеси. Такса „помагане“, рекет, за такова нещо чух от медиите. Не знам да е плащал рекет. 20% от печалбата на Национална лотария са над 20 млн. лв.", каза още шефът на  лотарията.

„През годините, в които аз съм работил с Божков, най-близките му партньори винаги са били семейство Найденови. Моите срещи в „Нове Холдинг” са били абсолютно служебни и с предварителна уговорка. Няма как съдружници да не спорят, но Божков е бил предвидим партньор и аз не съм имал проблеми с него в бизнес отношенията”, обясни изпълнителният директор. И подчерта, че от няколко месеца насам не разговаря с обвиняемия бизнесмен.

„Подписвал съм всичко абсолютно спокойно. Още от февруари компаниите ни са подложени на щателна ревизия от НАП и проверките продължават”, каза още Ганев.

Относно твърденията на Божков от преди няколко дни, че чешката компания "Сазка" е искала да купи 51 % от „Национална лотария“ за 1 млрд. евро., Ганев коментира, че не е присъствал на разговора с чешките представители и офертите не са отправени към компанията, а към Божков. „Чешките инвеститори заявиха, че искат да продължим да управляваме, тоест за нас нямаше да има промяна. Цената е ниска и не бих продал на тази цена", каза още той. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:33 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още