IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Община Карлово ще има компостираща инсталация за зелени отпадъци

Инвестицията е в размер на 4,7 млн. лева

17:08 | 08.06.20 г.
<p>
	Министърът на екологията Емил Димитров и кметът на Карлово Емил Кабаиванов.<em> Снимка: МОСВ</em></p>

Министърът на екологията Емил Димитров и кметът на Карлово Емил Кабаиванов. Снимка: МОСВ

Започва изграждането на компостираща инсталация за разделно събрани зелени и/или биоразградими отпадъци за нуждите на Община Карлово. Проектът се финансира по Оперативна програма „Околна среда“ 2013-2020.

Инвестицията е в размер на 4,7 млн. лева, като безвъзмездната финансова помощ възлиза на 3,499 млн. лева, съобщи Министерството на околната среда и водите.

Министърът на екологията Емил Димитров участва в първа копка на инвестиционен проект, който ще подпомогне Община Карлово при изпълнение на дейностите за намаляване на количеството депонирани зелени и биоразградими отпадъци чрез въвеждане на система за разделното им събиране и рециклиране – оползотворяване.

Предвижда се изграждане на инсталация за открито компостиране с капацитет 6500 т/г в землището на Карлово.

В изпълнение на целите за разделно събиране в проектното предложение е предвидено и закупуването на оборудване – 209 броя „кафяви“ контейнери с вместимост 1100 л и специализиран автомобил за събиране и извозване на зеления отпадък от домакинствата, три броя камиони за събиране на зелената маса, както и два броя мобилни шредери за раздробяване на дървесната фракция, един челен товарач и една ситова машина.

Населението, което ще се обслужва от инсталацията за компостиране, е над 47 хиляди жители на общината.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:13 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още