Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Пазарът на имоти във Варна: Търсенето се възстановява по-бързо от предлагането

Няма обективни причини цените да падат, ако предлагането не се увеличи, твърди експерт

   1| 2    
0
 
3
 
13
Веск до: nradev
преди 11 месеца
Няма профилна снимка
Точно. Хитър Петър и Настрадин Ходжа се надлъгват, а 3 милиона работещи мишлета слушат, кимат умно и заформят заявки за кредит. Шото са все ***. Не са чували за цикъл на пазара. Не им иде на акъл, че 25 процента безработица в САЩ (както е тръгнало) значи световна криза, независимо от личния ни показател на национализъм, пък за това кво става у голям град като му умре напълно основния отрасъл - туризма що ли въобще да мислим? То има кой да мисли. На нас само заема, лихвата и да кимаме умно.
1
 
5
 
12
преди 11 месеца
Няма профилна снимка
Намирам време да се включа. Изслушах (някак си, със смях и сълзи на очи) на живо форума на господата. Интересно, че така и не отговориха на въпроса за презастрояването, което си е за 100 години напред. Щото с общи усилия техни и на общината и на законотворците големите градове се доосират яко. Ама това е тема друга. Казаха и добри неща. Жилището зависи от броя членове в семейството. У нас семейстата са все по малобройни. Та не знам някога ще се търсят ли повече тристайни от двустайни да речем. Пък и забогатяване не се предвижда масово. Строителя каза, че цените нямало как да паднат. Да бе. В София, Варна и малък град бетон, желязо и тухли са на една цена. Труда почти и той е равен. Разликата в кв. метър е пъти. Само парцела може ли да обясни разликата? Изводът от вас. Не са чували сигурно за гаражи двуетажни дето ги курдисват да вземат акт 16 и след това гаражите изчезват. У Варна говорим. В предна статия от 6 големи града само Русе не бил глътнал вода, а като гледам какъв оптимизъм има у Варна, да взема да се обутам на максимума на цените ли? Днес обратно статии за песимизъм у България. Ами Варна е зависима от туризма. Как въобще им минава през ум да се правят на оптимисти? Верно, няма да мрем сега заради една корона ама апартамент към 60 квадрата с общите части е над 100 бона в левове. Бетон, тухли и желязо, дограми, мазилки и др. материали в него няма и за 20 000 лева със стълбища, с плочки, с тераси, парапети, покриви, мази..... Смятайте. Цените ги има. Труд сложете на 2 бона заплата. ДДС сложете. Все тая. Оставате далеч отдолу. Не можело било по-евтино. В малки градове що може? Освен да си кажем, че живота на оптимиста е по-весел от този на песимиста друго не виждам. Има време за купуване. Срив 2009та, минимум на цени у Варна до 2014та началото. Как да не си оптимист. Ще купуваме, амаа не когато те ни кажат, а кога си щем ние.
1
 
5
 
11
Lucifer до: Hmi
преди 11 месеца
Няма профилна снимка
Яко.... много сладък виц, точно в 10ката...
0
 
13
 
10
преди 11 месеца
Няма профилна снимка
Е доста народ подлъгаха, пуснаха слухове че се задава хиперинфлация и хората им вярват и бързат да си вложат спестяванията. Кой в апартаменти, земя, къщи, за каквото стигнат парите. И купуват на пика, на най-високите цени. За съжаление в държавата на измамите, си има както рибари, така и шарани. Ще се научат ама по -трудният начин.
0
 
20
 
9
преди 11 месеца
Няма профилна снимка
По времето на Леонид Брежнев американският президент Роналд Рейгън посетил Москва. С пристигането си поискал от домакините си да му намерят място, където да може да тича рано сутрин около час. Като научил за това, Леонид Брежнев изявил желание и той да тича заедно с Рейгън рано сутрин. Рейгън нямал нищо против и на следващата сутрин те били заедно. Устроили си състезание по бягане и Рейгън, като по-спортна натура, се оказал по-бърз.
Тогавашната съветска преса отразила събитието по следния начин. "Нашият генерален секратар на ЦК на КПСС Леонид Илич Брежнев зае почетното второ място, докато неговият съперник, президентът на САЩ Роналд Рейгън, за голямо съжаление успя да се класира едва предпоследен."
ОКОЛО 40 процента оттегЛени офертите от продавачите, между 30-40 процента намалели купувачите, но търсенето изпреварвало предлагането. Така предстанена информацията е като в горния виц.
0
 
12
 
8
преди 11 месеца
Брокерски лакърдии
0
 
9
 
7
преди 11 месеца
Няма профилна снимка
Явно някой не прави разлика между цикличен и антицикличен актив...да сложиш златото и апартаментите в един кюп е, меко казано, смешно.
1
 
9
 
6
преди 11 месеца
Няма профилна снимка
"В кризи цените на имотите и златото се качват, защото са сигурни активи за финансите на хора и институции" - да погледнем ли статистиката: 2008-2014 (за златото е ясно, за другото питам)?
Силно впечатление ми прави това, че статията е разделена на две части:
1-та е в ситл - всичко е наред, няма проблеми, "вервайте ни";
2-та е в стил - внимание, 1-та част от статията е платена, всичко написано са просто желания и надежди на брокери и строители.
Аз разбирам, че медията трябва да се "храни", ама защо си мислите, че някой истински Ви вярва!?
2
 
8
 
5
преди 11 месеца
Няма профилна снимка
Тия хора обикаляли ли са Варна? В Левски се строят няколко кооперации, до стадиона в Чайка се строят поне 4 (по-нагоре вероятно са повече), при това доста високи. По колхозния пазар се строят няколко, те дори по време на кризата си строяха и в неделя. И това е само в частта на Варна, която е централна и местата са малко/свършили. В западната част, където има повече място не съм ходил, но вероятно са доста повече, особено покрай новия мол. Изобщо тия хора излизат ли във Варна?
0
 
12
 
4
преди 11 месеца
Пиар му викат :)