IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Над 28 млн. лева са отпуснатите безлихвени заеми само за месец

Централна кооперативна банка е десетата банка, която се присъединява към програмата на Българската банка за развитие

18:13 | 08.06.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

За малко повече от месец от започването на гаранционната програма на Българската банка за развитие за предоставяне на безлихвени кредити на физически лица банките партньори по програмата са отпуснали над 28 млн. лева.

Постъпилите до момента искания за кредити са 12958, от които потвърдени са общо 6735, а обработващи се – 2587.

Средната стойност на заемите е близо 4100. Почти 75% от исканията са на лица на трудов договор, а останалите са на самоосигуряващи се.

Към програмата се присъедини и Централна кооперативна банка, която започва да приема заявления от 15 юни, съобщиха от ББР. Тя е десетата банка, която ще отпуска безлихвени заеми по програмата като противодействие на пандемията от коронавирус след Алианц банк, Банка ДСК, Инвестбанк, Интернешънъл Асет банк, ОББ, Общинска банка, Първа инвестиционна банка, Търговска банка Д и УниКредит Булбанк.

Програмата, по която гарант е Българската банка за развитие, цели да подпомогне служителите в неплатен отпуск и самоосигуряващите се лица, които временно не могат да полагат труд в условията на извънредно положение.

Те имат възможността да получат безлихвени заеми до 4 500 лева, които се отпускат наведнъж или на три транша от по 1500 лева.

За кредит може да се кандидатства до края на 2020 г.

Максималният срок на погасяване е пет години, с минимум шест месеца и максимум 24 месеца гратисен период. По заемите не да се дължат такси, комисиони и неустойки.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:42 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още