IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Зам.-министър на земеделието е диагностициран с коронавирус

Ръководството на ведомството е получило информацията в края на работния ден - едва след дадения брифинг за журналисти

18:36 | 08.06.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: БГНЕС/БОБИ ТОШЕВ</p>

Снимка: БГНЕС/БОБИ ТОШЕВ

Заместник-министър на земеделието, храните и горите е бил диагностициран с новия коронавирус, стана ясно от прессъобщение на ведомството, с което се пояснява, че заради това сградата на министерството ще бъде затворена през утрешния ден (вторник), за да бъде извършена пълна дезинфекция.

Това е и най-висшестоящият политик в страната ни, който е доказано заразен с болестта, след като по-рано през годината с Covid-19 бяха диагностицирани трима народни представители и общинар от Столичния общински съвет.

Заместник-министърът се е почувствал зле вчера, а днес е отишъл да си направи тест. Ръководството на ведомството е получило информацията в края на работния ден  - едва след дадения брифинг за журналисти.

В сградата два пъти седмично се извършва пълна дезинфекция, като последната е направена в края на работния ден в петък.

Текущата работа във ведомството ще продължи дистанционно и услугите за граждани. През утрешния ден ще бъдат тествани служители.

Земеделският министър Десислава Танева има четирима заместника - Атанас Добрев, Янко Иванов, Лозана Василева и Вергиния Кръстева.

По-рано днес земеделският министър Десислава Танева и директорът на Държавния фонд "Земеделие" ДФЗ Васил Грудев дадоха брифинг часове, след като сайтът "Биволъ" разпространи видео от онлайн разговор с производители на зеленчуци и плодове, проведен в края на март. Изявлението на двамата обаче не успя да отговори на въпросите крие ли България измами с европейско финансиране за земеделски производители.

"Репликата ми е в посока на това, че ако даден бранш, който е в сектора на чувствителните - те са "Плодове", "Зеленчуци", "Оранжерийно производство" и "Животновъдство", постоянно говори и темата за дадено производство е само "измама", той няма как да получи обществена подкрепа, най-малкото затова, че пари от данъкоплатците трябва да се дават за подкрепа на това производство, при условие че самите те смятат, че в тяхното производство има само измама", обясни какво е искала да каже министърът. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:05 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още