Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Растящите пазари и неравенството имат един и същ корен

Коронавирусът поставя работниците под огромно напрежение, докато собствениците на активи изпитват далече по-малко болка

   1| 2    
2
 
1
 
11
Dr. Vatnikov до: khao
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Ее, важното е, че се разбрахме.
0
 
4
 
10
khao до: Dr. Vatnikov
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
със земята е толкова на братчеда, който емигрира там преди 20г. пък и направих забележка че говоря за предградията, не за гетото.
реших че си за такава помощ заради начина по който ми опонира, защото моето изказване е твърдо против такава помощ. а ти се оплака за 10 годилни градежи дето отишли на вятъра ако няма помощ... такова впечатление остави :)
3
 
2
 
9
Dr. Vatnikov до: khao
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
1 милион долара е доста скъп имот в САЩ, особено за новодошли, че това да е причината да си милионер първо поколение американец!
А що реши, че аз искам държавна помощ за спасяване?
Това, което се случва, принципно е правилно, защото ако сега държавата не купи дялове от пострадалите фирми (които да продаде след кризата), ще го направят кирайци, араби и тн., инвеститори и когато кризата отмине, ключови предприятия няма да са техни.
Това не са помощи, а запазване на предприятията. Държавата става временен инвеститор.
1
 
5
 
8
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
"Потребителските разходи спаднаха. Посоката на вируса е неизвестна." Не зная от къде автора знае, че потребителските разходи са паднали, но ако отиде и види паркингите пред американските магазини, ще види , че трудно се намира място за паркиране. Посоката на вируса е ясна. Справка Китай. В КИТАЙ ВЕЧЕ НЯМА ВИРУС!!! Всеки данъкоплатец получи $1200 безвъзмездно. Безработните получават допълнително $600 на седмица върху помощите за безработица! Всички тия пари в крайна сметка,ще отидат на борсата (независимо по какви пътеки) От там следва, че борсата ще расте.
2
 
5
 
7
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
" заплахите на американския президент да хвърли армията срещу протестиращите граждани"

Такава заплаха не е имало.

Имаше предупреждение, че може да прати армията срещу извършителите на погроми (разграбване на магазини, чупене, палежи).
1
 
4
 
6
khao до: Dr. Vatnikov
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
а защо реши че ти, дето искаш държавна подкрепа за бизнеса, си десния, а аз дето съм против съм левия...
4
 
3
 
5
khao до: Dr. Vatnikov
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
имам няколко такива приятели и познати и не са от много работливите да ти кажа :)) чел съм статистиката разбира се, но само четене без анализ не стига... къщата дето е изплащат цял живот в средно статистическо предградие е около милион там... та нормално е половината милионери да са първо поколение.
5
 
2
 
4
Dr. Vatnikov до: khao
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Аз чета доста и това, което ти пиша е свързано със статистика, а не с леви лизунги и ала-бала. Една система е добре да се познава, а не да се осведомява за нея човек от вестниците.
Ордавна минах 30, за съжаление.

А за граденото, което се сринало щото не било градено добре, явно никаква представа нямаш от бизнеса, веднага ще ти дам пример - взел си кредит, с който да инвестираш в разширяване на бизнеса, вкючително фирмени наличности. Идва вируса, производството спира, заплатите вървят, приходите спират. И какво, лошо ли е градено?

Вземи, попрочети статистика, как милионерите са станали такива в белия свят и после левичарствай. Ако имаш такива познати, попитай ги. Зад повечето стои МНОГО учене и бачкане, безсънни нощи и риск.
Който не е готов за това - сочи с пръст и плюе.
4
 
3
 
3
khao до: Dr. Vatnikov
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
ако граденото с десетилетия се срине за един месец ... смятай колко калпаво си градил! :))) ... по някога обаче ги пишеш едни клиширани, ама нищо сигурно е защото оше си малд 30+ годишен оптимист :))
6
 
2
 
2
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Левичарството достига нови висини. Мързеливците винаги са сочили с пръст богатите.
Само дето повечето си представят богатите като мързеливи дебелаци, наследили пари и жовеещи си живота. Не, че няма такива.
Знаете ли, че повече от 50% от милионерите в САЩ са американци ПЪРВО поколение??
Много от които бачкат по 60 часа + на седмица, спестяват и инвестират, от което са станали и заможни или богати.

На тия същите борси, оперират фондовете, които съхраняват парите на средната и под средната класа. И те ли са лоши богаташи?
А когато борсата е надолу, за загубите никой не говори, така им се падало, а?
Богатите не почувствали кризата, верно? Да ти фалира бизнеса, кво толкова?! Или граденото с десетилетия да се срине за 1 месец.

На борсата със стабилно положение компании, които са световни, не разчитат само на американския пазар и имат огромно бъдеще. Какво е чудното, че инвеститорите гледат точно там и техните активи растат??