Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Растящите пазари и неравенството имат един и същ корен

Коронавирусът поставя работниците под огромно напрежение, докато собствениците на активи изпитват далече по-малко болка

   1| 2    
2
 
1
 
11
Dr. Vatnikov до: khao
преди 1 година
Няма профилна снимка
Ее, важното е, че се разбрахме.
0
 
4
 
10
khao до: Dr. Vatnikov
преди 1 година
Няма профилна снимка
със земята е толкова на братчеда, който емигрира там преди 20г. пък и направих забележка че говоря за предградията, не за гетото.реших че си за такава помощ заради начина по който ми опонира, защото моето изказване е твърдо против такава помощ. а ти се оплака за 10 годилни градежи дето отишли на вятъра ако няма помощ... такова впечатление остави :)
3
 
2
 
9
Dr. Vatnikov до: khao
преди 1 година
Няма профилна снимка
1 милион долара е доста скъп имот в САЩ, особено за новодошли, че това да е причината да си милионер първо поколение американец! А що реши, че аз искам държавна помощ за спасяване? Това, което се случва, принципно е правилно, защото ако сега държавата не купи дялове от пострадалите фирми (които да продаде след кризата), ще го направят кирайци, араби и тн., инвеститори и когато кризата отмине, ключови предприятия няма да са техни. Това не са помощи, а запазване на предприятията. Държавата става временен инвеститор.
1
 
5
 
8
преди 1 година
Няма профилна снимка
"Потребителските разходи спаднаха. Посоката на вируса е неизвестна." Не зная от къде автора знае, че потребителските разходи са паднали, но ако отиде и види паркингите пред американските магазини, ще види , че трудно се намира място за паркиране. Посоката на вируса е ясна. Справка Китай. В КИТАЙ ВЕЧЕ НЯМА ВИРУС!!! Всеки данъкоплатец получи $1200 безвъзмездно. Безработните получават допълнително $600 на седмица върху помощите за безработица! Всички тия пари в крайна сметка,ще отидат на борсата (независимо по какви пътеки) От там следва, че борсата ще расте.
2
 
5
 
7
преди 1 година
Няма профилна снимка
" заплахите на американския президент да хвърли армията срещу протестиращите граждани"Такава заплаха не е имало.Имаше предупреждение, че може да прати армията срещу извършителите на погроми (разграбване на магазини, чупене, палежи).
1
 
4
 
6
khao до: Dr. Vatnikov
преди 1 година
Няма профилна снимка
а защо реши че ти, дето искаш държавна подкрепа за бизнеса, си десния, а аз дето съм против съм левия...
4
 
3
 
5
khao до: Dr. Vatnikov
преди 1 година
Няма профилна снимка
имам няколко такива приятели и познати и не са от много работливите да ти кажа :)) чел съм статистиката разбира се, но само четене без анализ не стига... къщата дето е изплащат цял живот в средно статистическо предградие е около милион там... та нормално е половината милионери да са първо поколение.
5
 
2
 
4
Dr. Vatnikov до: khao
преди 1 година
Няма профилна снимка
Аз чета доста и това, което ти пиша е свързано със статистика, а не с леви лизунги и ала-бала. Една система е добре да се познава, а не да се осведомява за нея човек от вестниците.Ордавна минах 30, за съжаление.А за граденото, което се сринало щото не било градено добре, явно никаква представа нямаш от бизнеса, веднага ще ти дам пример - взел си кредит, с който да инвестираш в разширяване на бизнеса, вкючително фирмени наличности. Идва вируса, производството спира, заплатите вървят, приходите спират. И какво, лошо ли е градено?Вземи, попрочети статистика, как милионерите са станали такива в белия свят и после левичарствай. Ако имаш такива познати, попитай ги. Зад повечето стои МНОГО учене и бачкане, безсънни нощи и риск.Който не е готов за това - сочи с пръст и плюе.
4
 
3
 
3
khao до: Dr. Vatnikov
преди 1 година
Няма профилна снимка
ако граденото с десетилетия се срине за един месец ... смятай колко калпаво си градил! :))) ... по някога обаче ги пишеш едни клиширани, ама нищо сигурно е защото оше си малд 30+ годишен оптимист :))
6
 
2
 
2
преди 1 година
Няма профилна снимка
Левичарството достига нови висини. Мързеливците винаги са сочили с пръст богатите. Само дето повечето си представят богатите като мързеливи дебелаци, наследили пари и жовеещи си живота. Не, че няма такива.Знаете ли, че повече от 50% от милионерите в САЩ са американци ПЪРВО поколение?? Много от които бачкат по 60 часа + на седмица, спестяват и инвестират, от което са станали и заможни или богати.На тия същите борси, оперират фондовете, които съхраняват парите на средната и под средната класа. И те ли са лоши богаташи?А когато борсата е надолу, за загубите никой не говори, така им се падало, а?Богатите не почувствали кризата, верно? Да ти фалира бизнеса, кво толкова?! Или граденото с десетилетия да се срине за 1 месец.На борсата със стабилно положение компании, които са световни, не разчитат само на американския пазар и имат огромно бъдеще. Какво е чудното, че инвеститорите гледат точно там и техните активи растат??